Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    ekato | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τους «τιμωρούς παιδόφιλων» – Οι επιθέσεις «καρμπόν» με τον άγριο ξυλοδαρμό 48χρονου
    metro | Lamianow.gr
    Το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί και πάλι από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου «νωρίτερα από το προβλεπόμενο»
    agrotes 4 | Lamianow.gr
    Δικογραφία για τον οδηγό τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών στο μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών»
    image 86 | Lamianow.gr
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα κλείνοντας την Πατρών – Κορίνθου, αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Εξοχής
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Γιάννης Οικονόμου στη Βουλή: Πιάνουν τόπο οι παρεμβάσεις για τα προβλήματα με τα αγριογούρουνα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Γιάννης Οικονόμου στη Βουλή: Πιάνουν τόπο οι παρεμβάσεις για τα προβλήματα με τα αγριογούρουνα

Νewsroom
ByΝewsroom
Follow:
Ιούλ 26, 2020 @ 11:39
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

Στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τοποθετήθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί δίνει μια λύση στο πολύ σημαντικό ζήτημα με τους αγριόχοιρους και τα προβλήματα που προκαλούν και στην περιοχή της Φθιώτιδας.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο ο κ. Οικονόμου έχει αναδείξει με παρεμβάσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο με κοινοβουλευτική ερώτηση στις 25/6 όσο και με επιστολή του στις 10/7 προς τους αρμόδιους υπουργούς. Με το άρθρο 14 του νομοσχεδίου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δίνεται πλέον η δυνατότητα θήρας των αγριόχοιρων σε όλη την διάρκεια του κυνηγετικού έτους ή της κυνηγετικής περιόδου αλλά και σε περιοχές που δεν επιτρέπεται αυτή.

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες παραγωγούς στην πατρίδα μου στη Φθιώτιδα αλλά όχι μόνο. Στα χωριά του Δομοκού, στην Ανατολική Φθιώτιδα, στη Λοκρίδα στα χωριά της Μακρακώμης και της Σπερχειάδας εδώ και 3 περίπου χρόνια, οι παραγωγοί μας βλέπουν ολόκληρες σπορές να καταστρέφονται γεγονός που ισοδυναμεί και με οικονομική καταστροφή αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι ζημιές αυτές δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Οικονόμου.

«Καταλαβαίνετε λοιπόν κύριε Υπουργέ την ικανοποίηση που αισθάνομαι για την σημερινή σας νομοθέτηση. Αυτό όμως δεν έχει τόση σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανακούφιση και η ικανοποίηση που θα νιώσουν οι άνθρωποι στα χωριά μας ότι επιτέλους σε ένα θέμα που δεν εξαρτάται ούτε από το Eurogroup, δεν επηρεάζεται από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν σχετίζεται με κασέτες και μαγνητοφωνήσεις, δεν έχει να κάνει με τον κορωνοϊό η κυβέρνηση του ασχολήθηκε και δίνει μια λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας και στις στρεβλώσεις που υπάρχουν φέρνοντας δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Η Ελλάδα που δεν έχει ούτε ένα εργοστάσιο εισαγωγής αυτοκίνητων την περίοδο 15-19 πλήρωσε 3,5 δις για εισαγωγή αυτοκινήτων από (Ιταλία – Γαλλία- Γερμανία- Ισπανία). Από τις ίδιες χώρες για εισαγωγή τροφίμων ζωικής προέλευσης πλήρωσε 4,5 δις ευρώ
Για εισαγωγή κρέατος και αυγών η χώρα μας την περίοδο 15-19 πλήρωσε 5,5 δις ευρώ την ίδια περίοδο το σύνολο των άμεσων ενισχύσεων στους παραγωγούς μας ήταν 10 δίς ευρώ.

«Είναι προφανές ότι για την αντιστροφή της κατάστασης απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και εκσυγχρονισμού του πρωτογενούς τομέα και μάλιστα άμεσα. Η επιτυχία της χώρας και του πρωθυπουργού να εξασφαλίσει για τα επόμενα χρόνια από το ταμείο ανάκαμψης και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία 72 δις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε κατεύθυνση και να πετύχουμε πράγματα. Είναι στο χέρι μας και είναι ζήτημα επιλογής κύριε Υπουργέ με ποια ιεράρχηση και με ποια βαρύτητα θα συμμετάσχει η Ελληνική αγροτική, κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή στην αλλαγή του αναπτυξιακού μας υποδείγματος και του παραγωγικού μας μοντέλο.» καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

MAGAZINO

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΤΟΠΙΚΑΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article IMG 7532 copy 1200x675 | Lamianow.gr Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτ. π. Βασιλείου Τσιάκα(pics)
Next Article astynomia eglima 2 | Lamianow.gr Συναγερμός στο Κερατσίνι – Bρέθηκε χειροβομβίδα σε πλυντήριο αυτοκίνητων
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
12°C
Lamia
overcast clouds
12° _ 11°
89%
7 km/h
Σα
13 °C
Κυ
15 °C
Δε
13 °C
Τρ
15 °C
Τε
9 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

christ bazaar 2 1024x480 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φιλανθρωπικό bazaar το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Πάρκου (Aud)

202311171005126406 900x599 1 | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδρύεται δεύτερο τμήμα στην Άμφισσα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – τι λέει ο δήμαρχος Δελφών στον Lamia Polis 87.7

image 86 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Δομοκού – «Χωρίς τον αγρότη, δεν υπάρχει τίποτα» (Aud)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης