Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα, Κυριακή (07/02/2016) ότι συνομίλησε με τον Ιάπωνα ομόλογό του Φουμίο Κισίντα και συμφώνησαν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να αναλάβει ισχυρή δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, μετά την εκτόξευση από την Πιονγκγιάνγκ ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.
Το υπουργείο προσθέτει στην ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του πως η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ιαπωνικής πλευράς.
«Η ρωσική πλευρά υπογράμμισε, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, τη σημασία της διπλωματίας για την εκτόνωση της έντασης στη Βορειοανατολική Ασία», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως ο πύραυλος που εκτόξευσε μετέφερε έναν δορυφόρο, όμως οι γείτονές της και οι ΗΠΑ κατήγγειλαν την εκτόξευση ως πυραυλική δοκιμή, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά τις κυρώσεις του ΟΗΕ και εβδομάδες μόλις έπειτα από μια δοκιμή πυρηνικής βόμβας.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.