Λαμία: Για τον Φεβρουάριο αναβλήθηκε η δίκη σε βαθμό κακουργήματος πρώην στελεχών της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Lamianow.gr
1 Min Read

Για τις 21 Φεβρουαρίου 2021 αναβλήθηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας η δίκη 24 πρώην Διοικητικών στελεχών και 5 πρώην εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι αυτή της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

“Πρόκειται για πασιφανή αδικία αφού πρόσφατος νόμος τους έχει απαλλάξει από την κατηγορία” τονίζει ο συνήγορος τους Γεώργιος Δούμας προσθέτοντας “Η Σ.Τ.Λ, ο μοναδικός οικονομικός πνεύμονας της τοπικής μας οικονομίας έπαψε να αναπνέει και οδηγήθηκε σε κατάσταση πτώχευσης. Τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα θα τις κρίνει και θα τις αναλύσει ο ιστορικός του μέλλοντος. Είναι όμως άκρως λυπηρό να οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου άτομα που ανάλωσαν την προσωπική τους ζωή για την ανάπτυξη της τράπεζας. Ήταν οι άνθρωποι εκείνοι που υπερέβαλαν εαυτόν προκειμένου να κρατήσουν την Σ.Τ.Λ όρθια. “

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Από την πλευρά του κατήγορου το Κϊνημα Μεριδιούχων της Σ.Τ.Λ δηλώνει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της περιοχής μας που προκάλεσε ζημιά σε 16.000 Συνεταίρους και στο Ελληνικό Δημόσιο (ήτοι: 82 εκατομμύρια ευρώ στους Μεριδιούχους και 56 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο) και ζητά την τιμωρία των κατηγορουμένων. “Να πληρώσουν για την ζημιά που μας προκάλεσαν” δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος Κώστας Δημητρακόπουλος.

 

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *