Παγκόσμια ημέρα μαίας / Την σπουδαιότητα της, εξηγεί το Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Η ημέρα αυτή θεσπισμένη από το 1991 γιορτάζεται παγκόσμια αποδίδοντας τιμή στο επάγγελμα της μαίας. Επάγγελμα όσο και λειτούργημα, τόσο σημαντικό όσο και η γέννηση κάθε νέου ανθρώπου.

-Advertisement-

Ο εορτασμός που σχεδόν συμπίπτει με την Ημέρα της Μητέρας αντανακλά την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής, τη στήριξη της μητρότητας, την αξία του μητρικού θηλασμού και την εξύψωση του  μαιευτικού επαγγέλματος.

Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας

-Advertisement-
=Advertisement=

Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας-5 Μαΐου 2020

Η Μαία αποτελεί τον πρωτοστάτη της Μαιευτικής Φροντίδας.
Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι σημαντικά βιολογικά και συναισθηματικά γεγονότα της ανθρώπινης ύπαρξης. Μία υγιής εγκυμοσύνη και μια θετική εμπειρία στον τοκετό προδιαγράφει θετικές επιπτώσεις που διαρκούν μια ζωή και συνεπώς βελτιώνουν την υγεία της μητέρας, του νεογνού, της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα.
Ακόμη και σήμερα 340.000 γυναίκες και πάνω από 3 εκατομμύρια νεογνά ανά τον κόσμο πεθαίνουν από επιπλοκές εγκυμοσύνης ή τοκετού ως αποτέλεσμα έλλειψης επαρκών μαιευτικών υπηρεσιών, ενώ αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν υπήρχε επαρκής αριθμός προσοντούχων μαιών.
Γενεές μαιών έχουν αποδείξει την επιμονή τους και την ευελιξία τους, καθώς αγωνίζονται να βελτιώσουν τη μαιευτική φροντίδα, αντιμετωπίζοντας τεράστιες προκλήσεις μέσα σε διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνίες.
Οι μαίες διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στην προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και αναγνωρίζονται ως ο καταλληλότερος επαγγελματίας υγείας για τη φροντίδα εγκύου γυναίκας χαμηλού κινδύνου και την εκτέλεση φυσιολογικού τοκετού. Διατηρώντας την ορθή προσέγγιση κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, η μαία παρέχει ποιοτική φροντίδα βασισμένη στις ανάγκες της κάθε γυναίκας.
Η γέννηση είναι η φυσική και φυσιολογική λειτουργία της ζωής και δεν πρέπει να προσεγγίζεται σαν ασθένεια. Δυστυχώς, στις μέρες μας, η φυσιολογική αυτή διαδικασία του τοκετού μετατρέπεται σε ασθένεια μέσα από την ιατρικοποίηση, περιορίζοντας την ελευθερία των γυναικών να βιώσουν την γέννηση όπως αυτές θα επιθυμούσαν. Ο τοκετός δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι ιατρικοποιημενος.

- Advertisement -
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *