Βασίλης Κυριακάκης: “Έρχεται και στο Γ.Ν Λαμίας μηχάνημα για τα τεστ του κορωνοϊού / Υπάρχουν και ελλείψεις…” – ΒΙΝΤΕΟ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Τα αυστηρά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού είναι απαραίτητα, ωστόσο ακόμα πιο αποτελεσματικά θα ήταν αν συνοδεύονταν και από άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την σωστή στελέχωση των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, δηλώνει στο Ράδιο Λαμία ο πρόεδρος του συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Βασίλης Κυριακάκης.

Τώρα όσο ποτέ ξανά διαπιστώσαμε στην πράξη το πόσο σημαντικό είναι να μπορεί να σταθεί όρθιο το σύστημα υγείας. Έστω και τώρα το Υπουργείο ας προχωρήσει στην κάλυψη των κενών θέσεων όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό αλλά και στη συνέχεια κάθε παροχή υγείας στον Έλληνα πολίτη, επισημαίνει ο κ, Κυριακάκης.

Όσον αφορά στο Νοσοκομείο Λαμίας, τα δύο τελευταία χρόνια καλύφθηκαν αρκετά από τα μεγάλα κενά που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν όμως πολλά προβλήματα παραμένουν ακόμη τόσο στον εξοπλισμό όσο και στα αναλώσιμα.

Εν μέσω της πανδημίας το Νοσοκομείο έχει ελλείψεις σε γάντια και άλλα αναγκαία υλικά για την ασφάλεια τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με τον κ. Κυριακάκη στο αμέσως επόμενο διάστημα, το Νοσοκομείο της πόλης μας θα διαθέτει το ειδικό μηχάνημα για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού που θα δίνει την δυνατότητα να έχουμε άμεσα και τις εξετάσεις για τον ιό αλλά και τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά στα μηδενικά καταγεγραμμένα κρούσματα στην Φθιώτιδα ο κ. Κυριακάκης επισημαίνει ότι είναι στο χέρι όλων μας να συνεχίσουμε το “ευχάριστο” αρνητικό ρεκόρ, τηρώντας με συνέπεια τις οδηγίες των ειδικών και τα μέτρα που εφαρμόζει το κράτος, όμως μην πέφτουμε στην παγίδα του εφησυχασμού αφού άγνωστος αριθμός ασυμπτωματικών φορέων του ιού, κυκλοφορεί ανάμεσα μας.


H έναρξη της συνέντευξης του κ. Κυριακάκη στο 40:38

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *