Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    ekato | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τους «τιμωρούς παιδόφιλων» – Οι επιθέσεις «καρμπόν» με τον άγριο ξυλοδαρμό 48χρονου
    metro | Lamianow.gr
    Το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί και πάλι από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου «νωρίτερα από το προβλεπόμενο»
    agrotes 4 | Lamianow.gr
    Δικογραφία για τον οδηγό τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών στο μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών»
    image 86 | Lamianow.gr
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα κλείνοντας την Πατρών – Κορίνθου, αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Εξοχής
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ο Μητροπολίτης Κ.κ Συμεών στην Καλαμπάκα και στην Φλώρινα – ΦΩΤΟ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ο Μητροπολίτης Κ.κ Συμεών στην Καλαμπάκα και στην Φλώρινα – ΦΩΤΟ

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Φεβ 26, 2020 @ 22:48
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
7 Min Read
SHARE

 

-Advertisement-
fitcare

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα μετέβη την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών προκειμένου να συμμετάσχει στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό προς τιμήν του Αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου και να ευχηθεί στον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, τα έτη πολλά, επ’ ευκαιρία των ονομαστηρίων του.1 19 | Lamianow.gr

 Στον Μέγα πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ Χρυσοστόμου, και του εορτάζοντος οικείου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους και τα εορτάσιμα κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου και  ευχήθηκε αδελφικά από καρδίας στον εορτάζοντα Μητροπολίτη να έχει έτη πολλά, υγιή, για να συνεχίζει την θεάρεστο και πολύκαρπη Αρχιερατεία του στην Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. 

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Αργά το βράδυ της Τρίτης ο Σεβασμιώτατος μετέβη  από την Καλαμπάκα στην πόλη της Φλώρινας,  προκειμένου σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το πρωί,  να συμμετάσχει στο πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου,  αλλά και προς τιμήν του εορτάζοντος οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Φλωρίνης,  Πρεσπών και Εορδαίας Γέροντος κ. Θεοκλήτου, το οποίο τελέσθηκε με λαμπρότητα  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης.

 Στο πολυαρχιερατικό Δυλλείτουργο προηξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Καστορίας κ. Σεραφείμ,  Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Γρεβενών κ. Δαβίδ,  Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

 Τον θείο Λόγιο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών,   ο οποίος αναφερόμενος στον Άγιο Θεόκλητο και τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, χαρακτηριστικά σημείωσε:

 «Συναχθήκαμε σήμερα στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης, για να εορτάσουμε τη μνήμη ενός μάρτυρα της Εκκλησίας μας. Για να εορτάσουμε όχι ένα απλό ιστορικό γεγονός που σφράγισε το συναξάρι της Εκκλησίας, αλλά ήρθαμε για να επανανοηματοδοτήσουμε τη ζωή μας μέσα από τον Άγιο. 

Να απαντήσουμε στο ερώτημα: Τι μπορούμε εμείς οι άνθρωποι του 2020 να λάβουμε ως μήνυμα από την εορτή του Αγίου; Πώς μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας μέσα στην ιστορία του τώρα υπό το Φως του Αγίου; 8 2 1 | Lamianow.gr

Πρέπει να προσέξουμε μια συζήτηση, που γίνεται στην δημόσια σφαίρα και η οποία είναι πάντα επίκαιρη. Ακούμε από διάφορους  σοφούς και συγχρόνους στοχαστές να συζητούν για το πώς να αλλάξουν τον κόσμο  και τονίζουν ότι,  ο δημόσιος διάλογος, η δημόσια γενικά ζωή, θα πρέπει να είναι άχρωμη θρησκευτικά, καθώς η θρησκευτικότητα ενός ανθρώπου θα πρέπει να είναι μια αυστηρά ιδιωτική υπόθεση, στα στενά όρια της ατομικότητας. Βλέπουμε όμως ότι,  κατεξοχήν χαρακτηριστικό ενός μάρτυρα είναι ότι το μαρτύριό του δεν είναι μια ατομική έκφραση ζωής στο πλαίσιο το αυστηρά ιδιωτικό, ένα τρόπον τινά προσωπικό δεδομένο, αλλά όπως του Αγίου Θεοκλήτου, μέσα στην κοινωνία των σχέσεων, στο πλαίσιο μιας εξωστρέφειας και μιας αναφορικότητας σε σχέση όχι μόνο με τον Θεό αλλά και με τον άλλο άνθρωπο. Και συγχρόνως ζούμε ένα παράδοξο: από τη μια προβάλλεται έντονα, στο πλαίσιο μάλιστα μιας θεοποιημένης δικαιωματοκεντρικότητας ότι,  ο καθένας μπορεί να ζει όπως θέλει και να το φωνάζει μάλιστα , οι ίδιες φωνές συγχρόνως να προσπαθούν να επιβάλλουν λένε τη σχέση μας με το Θεό να την περιορίσουμε στον εσωτερικό μας μόνο κόσμο και ότι  δεν πρέπει να εκφραζόμαστε περαιτέρω θρησκευτικά. 

Αλήθεια, σε τι θα μπορούσε μια σύγχρονη κοινωνία να ενοχλήσει η μαρτυρία της Εκκλησίας; Η μαρτυρία ενός αληθινού χριστιανού; Διότι όταν ένας χριστιανός εκφράζει δημόσια την πίστη του, εκφράζει την συγχωρητικότητα, την καλοσύνη, την φιλανθρωπία, την καταλλαγή. Γιατί αυτές οι αρετές,  που είναι η μαρτυρία των χριστιανών μέσα στον κόσμο πρέπει να μένουν κρυφές, αφού ο χριστιανός είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος του διαλόγου και της καλής διάθεσης; 

Βλέπουμε λοιπόν πως όταν επικρατούν ιδεοληψίες, η κοινωνία, έστω και αν επαγγέλλεται πρόοδο και εκσυγχρονισμό, οδηγείται σε οπισθοδρόμηση και στο βάθος της μπορεί να κρύβει άπειρο συντηρητισμό, να κρύβει φοβίες, ενώ προβάλλεται με ένα περιτύλιγμα μιας δήθεν ριζοσπαστικότητας. 23 2 | Lamianow.gr

Ο Χριστός δεν ζητά να είμαστε καθηλωμένοι σε ένα κλουβί με σταυρωμένα χέρια. Θέλει την αγάπη μας γι’ Αυτόν να την εκφράζουμε παντού. Με κάθε τρόπο καλούμαστε να γίνουμε μάρτυρες και ομολογητές. Η αληθινή ομολογία είναι η εν Χριστώ ομολογία. Η μαρτυρία είναι δώρο του Αγίου Πνεύματος, δωρεά που δίνεται στους ταπεινούς. Ξέρει ο χριστιανός ότι,  κάθε καλό που προσφέρει, είναι γιατί του το έδωσε ο Χριστός. Μονάχα με τον Χριστό και εν Χριστώ,  μπορεί κάποιος να είναι μιμητής των Αγίων της Εκκλησίας. 22 2 | Lamianow.gr

Πως ο άνθρωπος σήμερα θα μαρτυρήσει τον Χριστό; Με τους διωγμούς; Συμβαίνει και αυτό,  αλλά καλούμαστε κατεξοχήν να ομολογήσουμε και να δώσουμε την μαρτυρία Ιησού Χριστού με άλλο μαρτύριο. Να μαρτυρήσουμε την αγάπη του Χριστού στον διπλανό μας. Η ομολογία και μαρτυρία δίνεται με την αγάπη στον κάθε ελάχιστο αδελφό. 9 4 | Lamianow.gr

Έναν τέτοιο χριστιανό, σύγχρονο ομολογητή και μάρτυρα του Χριστού και πνευματικό πατέρα εορτάζει η περιοχή σας σήμερα. Είναι ο Ποιμενάρχης σας, ο πολιός γέροντας κ. Θεόκλητος που εορτάζει και ήρθαμε όλοι, πρεσβύτεροι μετά νεωτέρων, να του ευχηθούμε, ο οποίος μαρτυρεί την αγάπη του προς τον Χριστό,  με την αγάπη του προς εσάς. Μέσα από την ανεξικακία, την γλυκύτητα του, την συγχωρητικότητα του, το πράο και γαλήνιο ύφος, την ανοιχτή του αγκαλιά προς όλους, την επιείκεια του και την καρτερία του δίνει την μαρτυρία του Χριστού σε σας και στην Εκκλησία ολάκερη. Να παρακαλέσουμε τον Χριστό μας να τον έχει υγιή και μακροημερεύοντα και να του φιλήσουμε ευλαβικά το χέρι». 

Προ της απολύσεως του Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου, ο σεβάσμιος εορτάζων Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, με εμφανή τη συγκίνηση,  ευχαρίστησε τον Πανάγιο Θεό που τον αξίωσε να εορτάσει και φέτος και απηύθυνε θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο, τους άρχοντες του τόπου και τους Ιερείς, για την τιμητική προσέλευσή τους στην Εορτή  αλλά ιδιαιτέρως ευχαρίστησε στους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς,  οι οποίοι μετείχαν στον εορτασμό με αγάπη και τιμή  δια να του ευχηθούν. 

 

20 1 | Lamianow.gr

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣΟ Μητροπολίτης Κ.κ Συμεών στην Καλαμπάκα και στην ΦλώριναΣΥΜΕΩΝ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article kotronias 89 | Lamianow.gr Ο Γ. Κοτρωνιάς για το Ασφαλιστικό – ΒΙΝΤΕΟ
Next Article ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΘΕΜΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 1 660x330 1 | Lamianow.gr Θ. Χειμάρας: “Μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, διασφαλίζουμε την ανταποδοτικότητά τους”
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
12°C
Lamia
overcast clouds
12° _ 11°
89%
7 km/h
Σα
13 °C
Κυ
15 °C
Δε
13 °C
Τρ
15 °C
Τε
9 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

christ bazaar 2 1024x480 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φιλανθρωπικό bazaar το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Πάρκου (Aud)

202311171005126406 900x599 1 | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδρύεται δεύτερο τμήμα στην Άμφισσα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – τι λέει ο δήμαρχος Δελφών στον Lamia Polis 87.7

image 86 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Δομοκού – «Χωρίς τον αγρότη, δεν υπάρχει τίποτα» (Aud)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης