Ολυμπιακός – Μπάμπεργκ 72-77: Γερμανική… σφαλιάρα!

Lamianow.gr
4 Min Read

 

Η Μπάμπεργκ κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση στο ΣΕΦ και αντιστεκόμενη στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για την ανατροπή, πήρε μεγάλο «διπλό», επικρατώντας 77-72

Η ομάδα-έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκας ήρθε στην Ελλάδα άκρως διαβασμένη και αποφασισμένη να κάνει την ζημιά στους Πειραιώτες. Κι αυτό τελικά συνέβη. Ο Ολυμπιακός είχε σε κακή μέρα τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος μπορεί να έφτασε τους έντεκα πόντους στο τέλος, αλλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Από την άλλη εξαιρετικός για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι ο οποίος εκτός από τη δεδομένη ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ σημείωσε και 15 πόντους.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ντάριους Μίλερ στην καλύτερη βραδιά της καριέρας του. Ο 25χρονος Αμερικανός έκανε… πάρτι όλο το βράδυ και σταμάτησε στους 23 πόντους με τέσσερα τρίποντα, ενώ 15 πρόσθεσε ο Λετονός Γιάνις Στρέλνιεκς ο οποίος επίσης ευστόχησε τέσσερις φορές έξω από την γραμμή των 6,75μ. Κυρίαρχος κάτω από το καλάθι και ο Κροάτης Λέον Ραντόσεβιτς με 14 πόντους και πολλές κερδισμένες μάχες, ενώ ο Νίκος Ζήσης μπορεί να έμεινε στους τέσσερις πόντους, αλλά είχε το «καθαρό» μυαλό που χρειαζόταν η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η ελληνική ομάδα έχασε το παιχνίδι στα πρώτα 26 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι Γερμανοί έκαναν ό,τι ήθελαν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθούν με διαφορά 24 πόντων (55-31) και στην ουσία να «κλειδώσουν» ένα μεγάλο «διπλό». Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσει και δεν το έκανε, αλλά όπως αποδείχτηκε πλέον ήταν πολύ αργά.

Με τον Σφαιρόπουλο να χαμηλώνει πολύ το σχήμα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να μειώνουν την διαφορά, ενώ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είχαν στον πάγκο τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 59-47 για την Μπάμπεργκ η οποία ξεκίνησε με σερί 5-0 την τελευταία περίοδο και φάνηκε να τελειώνει τον αγώνα (64-47, 34′). Ωστόσο και πάλι ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να παραδοθεί. Με αντεπίθεση διαρκείας ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε μπόλικα λάθη και βιαστικές ενέργειες, την ώρα που οι Πειραιώτες έβρισκαν λύσεις και σκόραραν με όλους τους τρόπους.

Μάλιστα με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 72-74 στα 11,5” αλλά ο Μπράντλεϊ Ουόναμεϊκερ με δύο βολές αποδείχτηκε ψύχραιμος και χάρισε μία μεγάλη νίκη στην Μπάμπεργκ.

Αυτό το αποτέλεσμα περιπλέκει την κατάσταση για την ελληνική ομάδα, καθώς πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου της με ΤΣΣΚΑ, Χίμκι, Μπάμπεργκ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεκάλεπτα: 10-18, 26-39, 47-59, 72-77

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 5 (1), Τζέιμς 2, Χάντερ 2, Παπαπέτρου 10 (1), Σπανούλης 11 (1), Στρόμπερι 15 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 10 (1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Χάκετ 10 (2), Αθηναίου 3 (1)

Μπάμπεργκ (Αντρέα Τρινκιέρι): Μέλι 7, Ζήσης 4, Τάις 2, Ουόναμεϊκερ 8 (1), Στρέλνιεκς 15 (4), Μίλερ 23 (4), Χέκμαν 4, Ραντόσεβιτς 14

 

 

Onsports

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *