Πειρατεία στο Καμερούν: Αγωνία για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς

1 Min Read

Ώρες αγωνίας συνεχίζουν να ζουν και οι οικογένειες των ναυτικών οι οποίες καθημερινά περιμένουν το τηλεφώνημα από την πλοιοκτήτρια εταιρεία που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για να τους ενημερώσει πως όλα πήγαν καλά και οι δικοί τους άνθρωποι σύντομα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

-Advertisement-
fitcare

Το περιστατικό συνέβη όταν το υπό ελληνική σημαία πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν. Κατά την επίθεση οι πειρατές απήγαγαν συνολικά οκτώ ναυτικούς από τους 28 που αποτελούσαν μέλη του πληρώματός του.

Εξ αυτών οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας ενώ από το περιστατικό τραυματίστηκε στο πόδι ο 35χρονος τρίτος μηχανικός Δημήτρης Δημόγλου από εξοστρακισμό σφαίρας με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμο να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του Καμερούν σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”.

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *