Απίστευτο και όμως αληθινό: Πωλείται χιόνι στην Ξάνθη (ΜΕΡΙΚΩΣ ΨΕΥΔΕΣ)

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Οι επιχειρηματικές ιδέες είναι ένα προσόν των Ελλήνων. Το έχουν αποδείξει όσοι κατάφεραν και πλούτισαν στο εξωτερικό. Βέβαια κάποιοι το παρακάνουν και απλά καταφέρνουν να γίνουν Viral ή καλύτερα θέμα συζήτησης.

Η εικόνα του αγροτικού Ι.Χ. το οποίο στάθμευσε επί της οδού Μ. Καραολή στην Ξάνθη έχοντας γεμάτη καρότσα με χιόνι έγινε αιτία για σχόλια. Όχι γιατί ήταν παρκαρισμένο παράνομα ή γιατί εμπόδιζε αλλά γιατί πάνω του είχε ένα ταμπελάκι και ανέγραφε πως το χιόνι είναι προς πώληση έναντι 0.50 λεπτών ανά μπάλα.

Δεν μάθαμε αν την τιμή στο χιόνι την έβαλε ο ιδιοκτήτης του ημιφορτηγού ή κάποιος περαστικός με χιούμορ. Πάντως για κάποιους οι χιονοπτώσεις είναι η μόνη λύση για να δουν μία «άσπρη μέρα» και φυσικά κάποιος αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί .

newsauto.gr

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΗΛΕΓΞΕ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ellinikahoaxes.gr KAI ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 1 έτος.

Ισχυρισμός:

Η φωτογραφία της ημέρας είναι από την Ξάνθη. Κάποιος γέμισε την καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου του με χιόνι και πουλάει χιονόμπαλες 0,50€ τη μία.

Συμπέρασμα:

Η φωτογραφία που παρουσίασαν είναι του 2015. Είναι άγνωστο ποιος τοποθέτησε την χάρτινη επιγραφή στο αγροτικό. Δηλαδή, αν το έκανε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ή κάποιος περαστικός για να κάνει πλάκα.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Μια φωτογραφία του 2015 αναδημοσιεύτηκε ως νέα είδηση σε πολυάριθμες σελίδες ενημέρωσης.

Παραδείγματα: ethnos.grprotothema.grtopnews.grnewsauto.grachaianews.grzarpanews.grmetrosport.grxanthinews.gr


Την ίδια είδηση την είδαμε και στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής στον Alpha»
με τον Τάκη Χατζή, όπως και στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Η φωτογραφία, είχε γίνει viral τον Μάρτιο του 2015, μετά την κακοκαιρία που έπληξε τον νομό Ξάνθης το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Υπάρχει και βίντεο που ανέβηκε στο youtube στις 10 Μαρτίου 2015.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως η φωτογραφία που παρουσιάστηκε ως εικόνα της ημέρας για τις 8/1/2020 είναι στη πραγματικότητα φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2015.

πηγη-https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/01/09/ert-fotografia-xanthi-agrotiko/

 

 

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *