Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Τί ψάχνουν πανικόβλητοι οι χρήστες στο Διαδίκτυο [pics]

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Σε πανικό φαίνεται να βρίσκονται οι πολίτες σε όλο τον κόσμο, μετά τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, φοβούμενοι μια κλιμάκωση των συγκρούσεων.

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Δημοφιλές trend στο Google και το Twitter έχει γίνει ο όρος «WWIII» ή «World War 3», σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί χρήστες του Διαδικτύου – κυρίως όμως Αμερικανοί – ψάχνουν πληροφορίες. Ο φόβος ενός παγκοσμίου πολέμου ξεκίνησε μετά την είδηση της εκτέλεσης του Κασέμ Σουλεϊμανί. Η  Google έδειξε ότι οι έρευνες για τον “τρίτο παγκόσμιο πόλεμο” αυξήθηκαν σχεδόν 100 φορές!

«Ενώ μερικοί έχουν περιγράψει τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι ως “κήρυξη πολέμου” από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του Ιράν, είναι σημαντικό τόσο να μην υπερεκτιμάται ούτε να υποτιμάται η σημασία της στιγμής» γράφει το BBC. «Αυτό δεν θα προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι βασικοί παράγοντες που ενδέχεται να εμπλακούν σε μια τέτοια σύγκρουση, για παράδειγμα η Ρωσία και η Κίνα, δεν είναι σημαντικοί παράγοντες σε αυτό» προσθέτει. «Αλλά αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει καθοριστική στιγμή για τη Μέση Ανατολή και για το ρόλο της Ουάσινγκτον σε αυτήν. Βαρυσήμαντα αντίποινα αναμένονται από το Ιράν, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν κύκλο δράσης και αντίδρασης που θα μπορούσε να φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά σε μια ισχυρή σύγκρουση».

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Συναγερμός και στην Αθήνα

Προβληματισμός στην Ελληνική Αστυνομία προκλήθηκε μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη. Άμεσα σήμανε συναγερμός και η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας με επίκεντρο τους αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στη χώρα μας. Για τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ ήδη έχει δοθεί εντολή για αυξημένες περιπολίες και ενισχυμένες σκοπιές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να ελέγχονται άτομα που θεωρούνται ύποπτα αλλά και ΙΧ αυτοκίνητα ή μηχανές που μπορεί να έχουν σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση. Τα ίδια μέτρα αυξήθηκαν και στις κατοικίες των πρέσβεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζεται και για πορείες ή συγκεντρώσεις έξω από τις δύο πρεσβείες. Σε αυτό το ενδεχόμενο, τα κτίρια θα βρίσκονται υπό στενό αστυνομικό κλοιό, με ισχυρές δυνάμεις των μέτρων τάξης.

flash.gr
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *