Κατρούγκαλος: Ειδική μέριμνα για τα μπλοκάκια. Τα Ταμεία δεν έχουν πλέον αποθεματικά

Δήμητρα Γιωτίδου
1 Min Read

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για ειδικές κατηγορίες, όπως τα μπλοκάκια, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, για τα οποία προβλέπεται ότι οι νέοι συνήθως θα πληρώσουν το 6,5% των εισφορών τους και το άλλο θα το πληρώσει ο εργοδότης τους.

Για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών ανέφερε ότι ο ίδιος κανόνας που ισχύει για τους μισθωτούς θα ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και κλιμακωτά. Διεμήνυσε ότι όλα τα επαγγέλματα θα έχουν την ίδια μεταχείριση, εξαιρώντας τους φτωχούς και αδύναμους όλων των κλάδων, όπου θα επιδειχθεί, όπως είπε, κοινωνική μεροληψία.

Επίσης, συμπλήρωσε πως γίνονται δεκτές οι προτάσεις των δικηγόρων για το νέο ασφαλιστικό, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν πλέον αποθεματικά στα Ταμεία, καθώς το PSI ήταν η «χαριστική βολή».

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στην εθνική σύνταξη, η οποία θα είναι η ίδια για όλους, «αγκυροβολημένη εκεί που ορίζει η ΕΕ στο όριο της φτώχειας και θα δίνεται σε όποιον έχει ασφαλιστικό δικαίωμα στα 67 του. Και οι ίδιοι κανόνες θα ισχύουν για όλους, για τις εισφορές και τις παροχές».

 

ΠΗΓΗ

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *