Τότε άκουσε μέσα στον κάδο έναν θόρυβο που στην αρχή θεώρησε πως ήταν νιαούρισμα. Στη συνέχεια είδε μια χάρτινη σακούλα να κουνιέται και κατάλαβε πως μέσα υπήρχε μωρό και κάλεσε την αστυνομία.

Ο αστυνομικός που έφτασε έβγαλε τη σακούλα από τον κάδο. Το μωρό παρέμεινε τρεις ώρες μέσα στα σκουπίδια και στάθηκε τυχερό αφού το απορριμματοφόρο είχε βλάβη και άργησε να κάνει την αποκομιδή.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως ήταν αφυδατωμένο και είχε ίκτερο. Η μητέρα του εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την Espresso, η «ηρωίδα» που έσωσε το μωρό είναι η τραγουδίστρια δημοτικών τραγουδιών Βίκυ Τσώνη.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
H Βίκυ Τσώνη σε πανηγύρι/Φωτογραφία: Espresso

Η Βίκυ Τσώνη μίλησε στο messinialive.gr και περιέγραψε πώς εντόπισε το μωρό μέσα σε σακούλα, αλλά και τον αγώνα που έδωσε να το βγάλει σώο, καθώς λόγω του βάθους του κάδου δεν ήταν δυνατό να πιάσει τη χάρτινη σακούλα μέσα στην οποία βρισκόταν το βρέφος.

Όπως περιγράφει, άφησε ανοιχτό τον κάδο βάζοντας ένα ξύλο προκειμένου το καπάκι του να είναι ανοιχτό και το μωρό να έχει αέρα και καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν να τη βοηθήσουν να  βγάλει το μωρό.

Κατά την ίδια, οι λίγοι περαστικοί δεν πίστευαν ότι μπορούσε ένα μωρό να είναι μέσα στο κάδο, και της έλεγαν πως μάλλον θα ήταν γατάκια.