Ίγκορ Τούντορ:«Δεν έχουμε κάποιον που θα δώσει την λύση μπροστά»

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
5 Min Read

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ίγκορ Τούντορ αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής στην Μυτιλήνη για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για την εξήγηση που δίνει για την εμφάνιση της ομάδας του:

«Αυτό που έχω δει στους έξι μήνες που είμαι στον ΠΑΟΚ είναι πως δεν μπορούμε να δούμε ποια είναι η δεύτερη ή πέμπτη ομάδα, ακόμη και η τελευταία μπορεί να παίξει απέναντι μας» .

Για το σύστημα με το οποίο παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ:

«Δεν μπορούμε να συζητήσουμε πολλά για το σύστημα. Έβαλα αυτούς που πίστευα, τους καλύτερους 11. Δεν είμαστε επικίνδυνοι αν και παίζουμε σωστά στα τελεταία 20-25 μέτρα δεν έχουμε κάποιον να κάνει την τελική πάσα. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ» .

Για τις μεταγραφές:

«Έχω μιλήσει εδώ και περίπου δύο μήνες για τις ανάγκες της ομάδας με τον αθλητικό διευθυντή. Ξέρει τι πιστεύω. Εγώ εδώ είμαι για να δίνω την συμβουλή μου και την άποψη μου για το τι χρειαζόμαστε. Μέχρι εκεί. Είμαι εδώ για να προπονήσω» .

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά:

«Θέλω να μιλήσω για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ένα απλό ποδόσφαιρο. Δεν αναζητούν την κατοχή, διεκδικούν το γκολ απο στημένες φάσεις ή δυο – τρεις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται μπροστά να προσπαθούν να σκοράρουν. Στα τελευταία είκοσι μέτρα ο προπονητής βλέπει πόσοι καλύτεροι είναι οι τρεις επιθετικοί του απέναντι στους τέσσερις αμυντικούς του αντιπάλου. Όσο καλύτεροι είναι στην επίθεση, τόσο πιο εύκολα βάζεις γκολ. Αν έχεις τον Μέσι, τον Μπενζεμά, τον Σουάρες, τον Μπέιλ θα κερδίσεις πιο εύκολα» .

Για το θέμα Γκαλίτσιου:

«Ο Κωνσταντίδης είναι έξω, ο Κίτσιου έχει συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς, οπότε η σκέψη μου ήταν να έχουμε μια ακόμη λύση σε αυτήν θέση» .Για το ότι η ομάδα δεν παρουσιάζει την εικόνα του πρώτου διαστήματος:«Δεν πιστεύω ότι χάθηκε η φλόγα μας, θα δούμε την Κυριακή. Εμείς θα πρέπει να τα δίνουμε όλα απέναντι και στην τελευταία ομάδα, ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν τα έδωσαν όλα, πως δεν έτρεξαν απλά κάποιες φορές ίσως νομίζουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο» .

Για το σκεπτικό της άδειας στον Όλσεν και την μη χρησιμοποίηση Τζιόλη :

«Μην μου πείτε ότι κλαίτε για τον Όλσεν . Γιατί τον «σκοτώνατε» πιο πριν. Διάλεξα τους 11 καλύτερους με βάση αυτά που βλέπω στην προπόνηση. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, τον Τζιόλη τον είδα κάπως κουρασμένο» .

Για την απόδοση του Μπερμπάτοφ :

«Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Δουλειά μου είναι να διαλέγω τους καλύτερους κάθε φορά και να κρατάω ίσες αποστάσεις από όλους ανεξάρτητα από το όνομα που έχουν» .

Για το αν η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές για να κερδίσει την Καλλονή:

«Όπως είδατε σήμερα, χρειαζόμαστε. Το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ είναι πως ενώ έχουμε πχ στην επίθεση τους Ζάιρο , Κλάους , Μακ , Πέλκας , Μπερμπάτοφ , ο καθένας χρειάζεται κάτι ξεχωριστό για να αποδώσει, άλλος θέλει σταθερότητα, άλλος είναι πιο νέος. Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα πάρει τη μπάλα και θα δώσει τη λύση μπροστά στο επιθετικό κομμάτι. Φαντάζομαι πως απασχολεί το σύστημα, το θέμα είναι πως θα φτάσει η μπάλα αλλά θα είναι οι ίδιοι εκεί για να δώσουν λύση. Αυτοί πρέπει να δώσουν τη λύση. Σας το λέω για να εξηγήσω όχι πως έχασε ο ΠΑΟΚ από την Καλλονή, ξεκινήσαμε το παιχνίδι, κυριαρχήσαμε, φτάσαμε στην αντίπαλη περιοχή, η μπάλα έπρεπε απλά σε 3-4 περιπτώσεις να φτάσει στον Μακ και δεν το κάναμε. Κι αν βάλουμε ένα γκολ είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Βάζεις γκολ, λένε τι ωραία παίζουν. Δεν είμαστε επικίνδυνοι, δεν γινόμαστε επικίνδυνοι. Αλλιώς μπορούμε να πούμε στους Τζαβέλλα – Βίτορ να παίξουν με μεγάλες μπαλιές, όπως κάνουν οι άλλες ομάδες, να μαζευτούν εκεί μπροστά οι παίκτες μας και από μια σύγχυση να μπει γκολ. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι αστείο» .

Για το αν έχει ζητήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές:

«Δεν είναι δουλειά μου τα ονόματα, μιλάω μόνο για το προφίλ των παικτών και τη θέση που χρειαζόμαστε» .

Για το αν υπάρχει θέμα Νομπόα:

«Ο Νομπόα ήταν εδώ και η ιστορία τελείωσε» .

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *