Mε τις καιρικές συνθήκες να μην βοηθούν εορτάσθηκε το πρωί της Κυριακής η 77η Επέτειος της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου στις 25 Νοεμβρίου του 1942 προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στις κατοχικές δυνάμεις. Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που ενωμένες οι αντιστασιακές οργανώσεις έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και συνεργάστηκαν.
Περίπου 150 αντάρτες του ΕΛΑΣ του Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα μαζί με 14 Βρετανούς έγραψαν ιστορία και ανέτρεψαν τα σχέδια του Χίτλερ. 77 χρόνια μετά, στην επέτειο μνήμης, όλοι μίλησαν για την ανάγκη για ενότητα που μας υπενθυμίζει ο Γοργοπόταμος.
Οι ομιλητές στάθηκαν στην ιστορική σημασία της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου απευθύνοντας για μια ακόμη χρονιά μηνύματα Εθνικής Ενότητας αλλά και Ομοψυχίας. Ένα από τα μηνύματα που πέρασαν όπως και κάθε χρόνο ήταν το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων αλλά και της Αναβάθμισης του Εορτασμού της Επετείου του Γοργοποτάμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την έπαρση σημαίας, την επιμνημόσυνο δέηση από το νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ Συμεών και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραϊσκο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον εκπρόσωπο της βουλής Γιώργο Κοτρωνιά και Εκπρόσωπων Αντιστασιακών Οργανώσεων. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Φορέων της Περιοχής αλλά και Αντιστασιακών Οργανώσεων από την περιοχή αλλά και ολόκληρη την χώρα.
Μετά το πέρας των ομιλιών έγινε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιζώντων αγωνιστών, των συγγενών των μελών της Συμμαχικής Αποστολής και των εκπροσώπων των Αντιστασιακών Οργανώσεων ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε η 77η Επέτειος της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Σωστός ο τίτλος. Μόνο ΕΠΙΣΗΜΟΙ υπήρχαν. Απο απλούς πολίτες τρεις κι ο κουκος!!!