Η μεγαλύτερη φυλακή της Ευρώπης είχε και… την μεγαλύτερη μίζα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Ο λόγος για την φυλακή Kresty 2 στην Αγία Πετρούπολη, για την οποία πρώην αξιωματούχος των σωφρονιστικών υπηρεσιών κατηγορείται ότι πήρε… 10 εκατομμύρια ευρώ μίζα!

-Advertisement-

Ο Σεργκέι Μοϊσέενκο, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Αγίας Πετρούπολης, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έλαβε περίπου 710 εκατομμύρια ρούβλια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή αντιμετώπιση δύο κατασκευαστικών εταιρειών που είχαν αναλάβει την ανέγερση της φυλακής Kresty-2, όπως έγινε γνωστό από την περιφερειακή επιτροπή έρευνας σήμερα, προαναγγέλλοντας ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η κατασκευή αυτής της φυλακής, που εγκαινιάστηκε το 2017, κόστισε 12 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 170 εκ. ευρώ) και διήρκησε περίπου δέκα χρόνια.

Φυλακή 350 στρέμματα!

Με έκταση 350 στρέμματα και ικανότητα να υποδεχθεί 4.000 κρατούμενους, παρουσιάστηκε από τις σωφρονιστικές αρχές «ως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη» και η «πιο σύγχρονη της Ρωσίας».

Το σωφρονιστικό αυτό κατάστημα αντικατέστησε την παλιά φυλακή Kresty –ένα συγκρότημα κτιρίων σε σχήμα σταυρού, από όπου πήρε και το όνομά της η φυλακή, αφού Kresty σημαίνει σταυρός—βρίσκεται στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης.

-Advertisement-
=Advertisement=

Ο Μοϊσέενκο είναι προφυλακισμένος εδώ και πολλούς μήνες στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και τώρα κινδυνεύει με ποινή 8 με 15 ετών κάθειρξη.

Στο παρελθόν έχει δικαστεί με την κατηγορία ότι ζήτησε τη δολοφονία ενός υφιστάμενού του προκειμένου να καλύψει την υπόθεση. Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης τον αθώωσε τον Ιούλιο, όμως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας πρόσφατα ακύρωσε την απόφαση και η υπόθεση έχει σταλεί πίσω στους ερευνητές.

Ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Ρωσίας Νικολάι Μπαρίνοφ καταδικάστηκε τον Ιούλιο σε 3,5 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης.

newsit

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *