Ο δρόμος της Ελλάδας στο Βελιγράδι

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Δώδεκα ημέρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βελιγραδίου (10-23/1), η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών εντείνει την προετοιμασία της στο «Π. Καπαγέροφ», για το πρώτο μεγάλο ραντεβού μέσα στο 2016.

Εχοντας ήδη στο τσεπάκι της το Ολυμπιακό εισιτήριο για το Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν, η Εθνική είναι απαλλαγμένη από το άγχος της πρόκρισης. Στόχος της θα είναι η διεκδίκηση ενός μεταλλίου, που δεν έχει έρθει στο παρελθόν.

Μόνο που ο υδάτινος δρόμος στην προκάτ πισίνα, που θα στηθεί στην Kompank Arena, δεν θα είναι καθόλου εύκολος.

Το διευρυμένο τουρνουά των ανδρών, με 16 εθνικές ομάδες, έχει δημιουργήσει τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων, με την Ελλάδα να βρίσκεται στον Δ’.

Εκεί, κατά σειρά, θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία (Δευτέρα 11/1, 9:15μ.μ. ώρα Ελλάδας), την Τουρκία (Τετάρτη 13/1, 4.45μ.μ.) και τη Ρωσία (Παρασκευή 15/1, 9:15μ.μ.).

Ολες οι ομάδες θα δώσουν το «παρών» στη β’ φάση, όπου ανάλογα τον όμιλο και τη θέση τους θα διασταυρωθούν για μια θέση στα προημιτελικά.

Ο αγώνας με την Ουγγαρία θα κρίνει -πάντα σε θεωρητικό επίπεδο- την πρωτιά στον όμιλο. Και το ζουμί, στην προσπάθεια της Εθνικής, δεν είναι στον αντίπαλο στη β’ φάση, αλλά σε αυτόν στα προημιτελικά.

Αν η Ελλάδα καταλάβει την 1η θέση στον όμιλο, την Κυριακή 17/1 (5.45μ.μ.) θα παίξει με τον 4ο του Γ’ ομίλου, μια εκ των Γερμανία, Γεωργία και Ρουμανία (η Ιταλία είναι το φαβορί για την πρωτιά). Η 2η θέση στον όμιλο θα φέρει αντίπαλο, την Κυριακή 17/1 (9.15μ.μ.), τον 3ο του ίδιου γκρουπ, δηλαδή Γερμανία, Γεωργία ή Ρουμανία.

Ομως και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα στον προημιτελικό θα βρει στον δρόμο της είτε τη γηπεδούχο Σερβία (παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης) είτε την Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Κροατία, από την οποία η Ελλάδα ηττήθηκε 15-13 στα πέναλτι στον ημιτελικό στο Καζάν.

Οι Σερβία και Κροατία βρίσκονται στον Β’ όμιλο και το μεταξύ τους ντέρμπι, που κλείνει την 1η ημέρα των αγώνων, την Κυριακή 10/1, θα κρίνει την πρωτιά σε αυτό, άρα στην Εθνική θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ποια θα είναι η αντίπαλος στην οκτάδα.

Η μόνη περίπτωση για την Ελλάδα να αποφύγει Σέρβους ή Κροάτες είναι η κατάληψη της 3ης θέσης στον όμιλό της. Τότε, αντίπαλος στα προημιτελικά βγαίνει το Μαυροβούνιο ή η Ισπανία. Διαλέγετε και παίρνετε.

πηγη- “Goal”

 

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *