Αυτά είναι τα 17 πιο επικίνδυνα φαγητά στον κόσμο-Αν τα φας…θα δεις τα ραδίκια ανάποδα! (photos)

Lamianow.gr
6 Min Read

Στις 26 του Οκτωβρίου 2015 , η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ( ΠΟΥ) έκθεση έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εντέρου , ενώ το κόκκινο κρέας είναι πιθανώς καρκινογόνο. Ο Διεθνής Οργανισμός για την έρευνα του καρκίνου έχει εντάξει τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το χοτ ντογκ, τα λουκάνικα και το μπέικον στην ίδια ομάδα με τον καπνό, τον αμίαντο και το ντίζελ, τα οποία είναι καρκινογόνα. Ανακαλύψτε ποια άλλα τρόφιμα μπορούν να σας οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο.

ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ

Shellfish can be incredibly dangerous if you have an allergy. While some people experience hives, itching, swelling, wheezing, and abdominal pain, others can go into anaphylactic shock, which stops them from breathing and can be life-threatening without medication.

Τα οστρακοειδή μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα αν έχετε αλλεργία. Αρκετοί μπορεί να εμφανίσουν κνίδωση, φαγούρα, οίδημα ή κοιλιακό άλγος, κάποιοι άλλοι μπορεί να υποστούν αλλεργικό σοκ, να τους κοπεί η αναπνοή και να χρειαστούν άμεσα φαρμακευτική αγωγή.

ΚΥΔΩΝΙΑ

Even if you don’t have a shellfish allergy, blood clams are best avoided. The clams can harbour hepatitis A, typhoid and dysentery because they live in lower-oxygen environments. Blood clams from Chinese waters have been linked to hepatitis outbreaks.

Ακόμα κι αν δεν έχετε αλλεργία στα οστρακοειδή, καλό είναι να τα αποφεύγετε τα συγκεκριμένα. Τα μύδια μπορεί να φιλοξενούν ηπατίτιδα Α, τυφοειδή και δυσεντερία, επειδή ζουν σε περιβάλλοντα Τα κυδωνια αίματος συνδέονται με κρούσματα ηπατίτιδας στην Κίνα.

ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Peanuts are fine – as long as you don’t have an allergy. Peanuts account for more food allergy deaths than any other food. Pretty scary when you consider it affects around 1% of people.

Τα φιστίκια είναι μια χαρά, αρκεί να μην έχετε αλλεργία. Τα φιστίκια αποτελούν μια από τις βασικές τροφικές δηλητηριάσεις, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι επηρεάζει το 1% των ανθρώπων παγκοσμίως.

ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Some wild mushrooms look innocent but are actually lethal, like the Death Cap (pictured). Take a bite and you're likely to experience abdominal pain and vomiting. Eaten in large amounts they can cause liver, kidney and heart damage, which may ultimately lead to death.

Κάποια άγρια μανιτάρια μπορεί να φαίνονται αθώα, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, όπως ο Αμανίτης ο φαλλοειδής που απεικόνιζεται στη φωτογραφία. Με μια μπουκιά θα σας οδηγήσει κατευθείαν στην τουαλέτα, ενώ περισσότερη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ηπατική, νεφρική και καρδιακή βλάβη που μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο.

ΧΤΑΠΟΔΙ

Most of us prefer our food to be dead when it reaches our plate – but not in Korea. There you can order live octopus, which is chopped up and seasoned while still alive. The danger is the suction cups, which are still active and can stick to your throat, potentially suffocating you.

Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε το φαγητό μας μαγειρεμένο στο πιάτο, όχι όμως και στην Κορέα. Μπορείς να παραγγείλεις ζωντανό χταπόδι, το οποίο το κόβουν και το σερβίρουν ενώ είναι ακόμα ζωντανό. Το επικίνδυνο σημείο είναι οι βεντούζες οι οποίες είναι ακόμα ζωντανές και μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό και να σε πνίξουν.

ΑΨΕΝΤΙ

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

To αψέντι είναι ένα μίγμα από σαράκι, γλυκό μάραθο και γλυκάνισο. Το σαράκι περιέχει χημική ουσία που ονομάζεται thujone και έχει ψυχοδραστικές συνέπειες. Λειτουργεί σαν παραισθησιογόνο. Είναι υπαίτιο για ψυχικές διαταραχές, αυτοκτονίες , ακόμα φυματίωσης και επιληψία .

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Οι συγκεκριμένοι βάτραχοι συνήθως θεωρούνται “λιχουδιά” σε ορισμένες αφρικανικές χώρες, όπου τρώνε όλο το βάτραχο, όχι μόνο τα πόδια. Ωστόσο , περιέχουν μια σειρά από τοξικές ουσίες επιβλαβείς για τον άνθρωπο που μπορεί να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια.

ΨΑΡΙ FUGU

Pufferfish, or “fugu”, is the world’s most dangerous delicacy. Chefs in Japan go through several years of training to learn how to remove the toxic parts of the fish, which are 1,200 times more poisonous than cyanide. Eating just a tiny amount (a pin head) of the wrong bit can be lethal.

Το ψάρι “fugu” είναι το πιο γευστικό αλλά και δηλητιώδες έδεσμα στον κόσμο. Σεφ στην Ιαπωνία περνούν πολλά χρόνια εκπαίδευσης για να μάθουν να αφαιρούν τα τοξικά σημεία από το συγκεκριμένο ψάρι, τα οποία είναι 1.200 φορές πιο δηλητηριώδες από το κυάνιο. Ακόμα και μια μπουκιά λάθος κομματιού μπορεί να αποβεί μοιραία.

ΚΑΣΙΟΥΣ

Even if you don’t have a nut allergy, never eat a cashew nut from the tree. Raw cashews contain a toxic substance that can be fatal if eaten in large quantities. The raw cashews in supermarkets have been steamed to remove the dangerous chemical.

Ακόμα κι αν δεν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, ποτέ μη φάτε κάσιους κατευθείαν από το δέντρο. Τα ωμά κάσιους περιέχουν μια τοξική ουσία που είναι θανατηφόρα αν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα. Στο σούπερ μάρκετ και σε άλλα μέρη που πωλούνται ξηροί καρποί, τα άψητα κάσιους έχουν υποστεί ειδική διαδικασία όπου έχει αφαιρεθεί η συγκεκριμένη ουσία.

ΧΑΚΑΡΛ

Popular in Iceland, Hákarl is rotten shark meat that has been fermented and then hung to dry for several months. First-timers are advised to hold their nose when trying.

ιδιαίτερα δημοφιλές έδεσμα στην Ισλανία, πρόκειται για καρχαρία, από τον οποίο βγάζουν τα εντόσθια και τους θάβουν στην άμμο για δύο μήνες. Μετά τους κρεμούν για ένα χρόνο σε στεγνό μέρος και τότε αναπτύσσεται μια καφέ κρούστα στο δέρμα τους η οποία αφαιρείται πριν σερβιριστεί σε μικρά κομμάτια. Το πρόβλημα είναι ότι το ζώο δεν έχει ουροποιητικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ενδεχομένως ότι τοξικές ουσίες αποθηκεύονται στο κρέας.

ΦΡΟΥΤΟ ACKEE

Loved in Jamaica, ackee fruit must only be eaten when fully ripe and properly prepared. Eat too soon and toxins in the fruit can result in severe vomiting and can even lead to death.

Το λατρεύουν στην Τζαμάϊκα. Το τοπικό φρούτο ackee μπορείτε να το δοκιμάσετε άφοβα, όταν είναι ώριμο και έχει φανερώσει τους καρπούς του. Εάν το δοκιμάσετε όταν είναι άγουρο, η τοξίνη που περιέχει, η υπογλυκίνη μπορεί να οδηγήσει σε εμετούς, ακόμα και στον θάνατο.

ΤΑΠΙΟΚΑ

For the same reason, tapioca (which is made from the root of the cassava plant) must be prepared properly to avoid poisoning.

Για τον ίδιο λόγο, η ταπιοκα – η οποία φτιάχνεται από τις ρίζες της κασάβα – θα πρέπει να ετοιμάζεται κατάλληλα για να αποφύγετε τον κίνδυνο δηλητηρίασης.

ΚΑΣΑΒΑ

Cassava is eaten widely in Africa and South America – but must be very thoroughly cooked before being eaten. Chew it raw, and an enzyme in the tuber converts into cyanide.

Η κασαβα, ένα είδος πατάτας, τρώγεται κατά κόρον στην Αφρική και τη Νότια Αμερική. Θα πρέπει να ψήνεται καλά προτού καταναλωθεί. Αν το μασήσετε ωμό, τότε ένα ένζυμο μετατρέπεται σε κυανιούχο.

ΡΑΒΕΝΤΙ

Rhubarb stalks are great in a crumble – but avoid the leaves at all costs. They contain poisonous toxins which could make you very sick, or even kill you.

Οι μίσχοι στο λαχανικό ραβέντι είναι νόστιμοι, αλλά αποφύγετε τα φύλλα σε κάθε περίπτωση. Περιέχουν δηλητηριώδεις τοξίνες που όχι μόνο θα σας αρρωστήσουν, αλλά μπορούν να σας σκοτώσουν κιόλας.

ΦΥΤΡΕΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ

Bean sprouts are one of the worst foods for harbouring E. coli, salmonella, and listeria – bacteria which thrive in the same warm, humid conditions that sprouts are grown in. Bean sprouts grown in Germany were identified as the likely cause of an outbreak of E. coli that killed 22 people and sickened hundreds more in Europe in 2011.

Οι φύτρες φασολιών μπορεί να προκαλέσουν E. Coli, σαλμονέλα και λιστέρια. Τα συγκεκριμένα βακτήρια ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές συνθήκες που αναπτύσσονται και οι φύτρες. Φύτρες φασολιών στην Γερμανία αναγνωρίστηκαν ως η πιθανή αιτία για μια επιδημία E.coli και οδήγησε στον θάνατο 22 άτομα το 2011

ΝΩΠΟ ΓΑΛΑ

The milk we buy from the supermarket is pasteurised but there are people who drink and make cheese from raw milk. Milk that hasn’t been pasteurised (heated to a high temperature and rapidly cooled down) is far more likely to contain salmonella, E. coli and listeria.

Το γάλα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ είναι παστεριωμένο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που το πίνουν νωπό. Το γάλα που δεν έχει παστεριωθεί – να ζεσταθεί σε υψηλή θερμοκρασία και να ψυχθεί γρήγορα – είναι πολύ πιο πιθανό να περιέχει σαλμονέλα , E. coli και λιστέρια.

ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΦΟΞΥΛΙΑΣ

Elderberry jam (made from the berries) is delicious but avoid the leaves, twigs and seeds as eating them can cause vomiting. Pick only ripe berries and avoid eating them raw.

Η μαρμελάδα από τα μούρα της κουφοξυλιάς είναι νόστιμη, αλλά αποφύγετε τα φύλλα, τα κλαδιά και τους σπόρους γιατί θα αρχίσετε να κάνετε εμετό. Διαλέξτε μόνο ώριμα μούρα και αποφύγετε να τα φάτε ωμά

makeleio.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *