Λαμία: Συστέγαση στο 9ο: Ούτε το Υπουργείο δίνει λύση / Όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά / Ένας γόρδιος δεσμός με θύματα παιδιά (εικόνες-βίντεο)

Lamianow.gr
By Lamianow.gr 8 comments
4 Min Read

Με το φλέγον αλλά και πολύχρονο πλέον θέμα της μετεστέγασης του ΕΕΕΕΚ στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας, κλήθηκε να ξεκινήσει την πρώτη της συνεδρίαση η νέα Δημοτική Αρχή. Την ίδια ώρα, το ίδιο θέμα συζητούνταν στο Υπουργείο Παιδείας όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ούτε λίγο ούτε πολύ η υπουργός κ. Ζαχαράκη είπε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη….”βρείτε λύση”!

Η αίθουσα της οδού Αινιάνων κατακλύστηκε από γονείς, κηδεμόνες και μαθητές του 9ου που έχουν ως μοναδικό αίτημα, να ανασταλούν οι εργασίες στο κτίριο και η μεταφορά του Ειδικού Σχολείου και να δοθεί μία λύση που θα εξασφαλίζει σωστές συνθήκες για όλους τους μαθητές, δεν θα διχάζει τις εκπαιδευτικές κοινότητες και  δεν θα καταστρέφει ένα σχολείο για να στοιβάξει περισσότερους μαθητές σε “σαρδελοκούτια” όπως χαρακτηριστικά περιγράφηκαν οι χώροι του.

“Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους να έρθουν έστω για μία φορά στο 9ο για να διαπιστώσουν από κοντά την καταστροφή που έχει γίνει και κατόπιν έχοντας πλήρως την ευθύνη της ψήφου τους, να αποφασίσουν αν θα πρέπει να συνεχιστούν οι μετατροπές του κτιρίου και η μεταφορά σε αυτό, των παιδιών του ΕΕΕΕΚ” τόνισε η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Καστάνη.

Σε φορτισμένο κλίμα και η τοποθέτηση του εκπροσώπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ. “Αυτά τα 35 παιδάκια του Ειδικού δεν χωράνε τόσα χρόνια πουθενά παρά μόνο στα “κουτιά” στο Κωσταλέξι. Όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να φύγουν από τις άθλιες συνθήκες που ζουν τόσα χρόνια αλλά κανείς δεν τα θέλει σε άλλο σχολείο μαζί με τα παιδιά του”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.

Το κλίμα δυναμίτισε επιστολή της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κας Μπενιάτα, βάση της οποίας εμπλέκεται πλέον και ένα τρίτο σχολείο. Με το έγγραφο αυτό η κ. Μπενιάτα προτείνει ως προσωρινή λύση να χρησιμοποιηθεί και μια  αίθουσα του 6ου Λυκείου που σήμερα  λειτουργεί ως αποθήκη σχολικών βιβλίων. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη οι μαθητές του 6ου αντέδρασαν δυναμικά προχωρώντας χθες σε κατάληψη του σχολείου τους. Μια κατάληψη που έληξε σήμερα με την επέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας.

Την αντίθεση του στην προτεινόμενη λύση της περιφερειακής διευθύντριας εξέφρασε ο Δήμαρχος Θύμιος Καραϊσκος, εξηγώντας παράλληλα ότι η σημερινή δημοτική αρχή βρίσκεται μπροστά σε δύο δεδομένα που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αλλάξουν. Την ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και την Υπουργική Απόφαση.

Δεν έρχεται η λύση από το Υπουργείο

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που το θέμα της συστέγασης του 9ου Γυμνασίου με το ΕΕΕΕΚ συζητούνταν από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας, στην Αθήνα βρίσκονταν σε εξέλιξη σύσκεψη με την Υφυπουργό Παιδείας  Σοφία Ζαχαράκη,  την Περιφερειακή Διευθύντρια Στερεάς Ελένη Μπενιάτα και τον Προϊστάμενο της Β΄βαθμιας Διεύθυνσης Φθιώτιδας  Σπύρο Πιλιτζίδη, για το ίδιο θέμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ούτε λίγο ούτε πολύ η υπουργός κ. Ζαχαράκη είπε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη….”βρείτε λύση”! Πιο συγκεκριμένα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αφού ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκόμενων σχολείων, ζήτησε να εφαρμοστεί για την τρέχουσα σχολική χρονιά η υπουργική απόφαση που θέλει τα παιδιά του Κωσταλεξίου να μεταστεγάζονται στο κτίριο του 9ου Γυμνασίου και από τη νέα χρονιά αυτό να αλλάξει με λύση μόνιμη για αυτά τα παιδιά.

                                   

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
8 Comments
  • Παιδιά τα ψέματα τελείωσαν, για αυτό κ οι σκυθρωπες φάτσες. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει συσσωμο να δώσει λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα. Κυρίες κ κύριοι, πλειοψηφία κ μειοψηφία, ο χαβαλές τελείωσε, ήρθε η ώρα να αναλάβετε ευθύνες κ να λύσετε προβλήματα.

  • Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο διευθυντή κ. Πιλιτζίδη.
    Έκανε αρχικά μια πρόταση για ”διασπορά΄΄ του ΕΕΕΕΚ σε 2 σχολεία (6ο λύκειο & 9ο γυμνάσιο), η οποία ήταν χειρότερη από τη λύση που επέλεξε τελικά ο δήμος λαμίας.
    Και επειδή ο κ. Πιλιτζίδης βρισκόταν ΄΄στα μαχαίρια΄΄ με την προηγούμενη δημοτική αρχή (κ. Σταυρογιάννη και την κ. Αργύρη) που δεν εφάρμοσαν ΄΄ακριβώς΄΄ την πρότασή του και ενώ γνώριζε ότι το ΕΕΕΚ θα πάει στο 9ο γυμνάσιο ”φρόντισε” να εγγραφούν εκεί όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε για να προκληθεί αδιέξοδο και να ΄΄δικαιωθεί΄΄ !!!
    π.χ. πήγε εκεί τα παιδιά από το Σταυρό, που θα μπορούσε να τα πάει στο 5ο γυμνάσιο. Ακόμα, θα μπορούσε τα παιδιά που είναι ανατολικότερα από το 9ο γυμνάσιο να τα πάει στο 2ο γυμνάσιο που έχει αρκετές άδειες αίθουσες και σοβαρό έλλειψη μαθητών!
    Σήμερα, ΄΄φαίνεται΄΄ να κινητοποιούνται οι γονείς και οι μαθητές του 9ου γυμνασίου, αλλά και οι καθηγητές(!) ΄΄υπό τις ευλογίες΄΄ και του κ. Πιλιτζίδη (;)
    Ερώτημα ρητορικό, για αφελείς(;)! Ίσως!
    Και όλοι αυτοί οι ΄΄σοφοί΄΄ δημοτικοί σύμβουλοι και ο κ. δήμαρχος ΄΄νίπτουν τα χείρας των΄΄ και κάνουν ΄΄υψηλή΄΄ και ψηφοθηρική πολιτική στις πλάτες μαθητών και μαθητών ΑμΕΑ;;;!!!
    κ. Δήμαρχε, φαίνεται να είστε πολύ καλός για ΄΄πολιτικός΄΄, ας αποδείξετε ότι θα είστε και πολύ καλός δήμαρχος!
    Τελικά, δεν υπάρχει καμία ευαισθησία για αυτά τα παιδιά στο Κωσταλέξι;
    Αναρωτήθηκε κανείς τι θα συμβεί στο μέλλον στον καθένα μας;
    Σε ποιον από τους 2 ορόφους θα μπορούσε να βρεθεί; στον 1ο με τα ΑμΕΑ ή στο 2ο με τα ΄΄κανονικά΄΄;;;;;!!!!!

  • Ακουγεται στην πιατσα της πολης οτι σκοπιμως γεμισε το 9ο γυμνασιο με μαθητες ενω το 2ο γυμνασιο φετος εχει μονο 2 τμηματα στην Α ταξη. Τυχαιο? Δε νομιζω!!! Λενε οτι ολα ηταν μεθοδευμενα. Τωρα ομως εμπλεξαν και δεν ξερουν ποια λυση να δωσουν. Λετε να εχουν δικιο? Ο χρονος θα δειξει!!!

  • Το πρόβλημα φορτώνεται στην κ. Μπενιάτα η οποία ανέλαβε μόλς των Ιούλιο σε περίοδο που ήδη είχαν παρθεί αποφάσεις για τον αριθμό των μαθητών που μπορούν να εγγραφούν στο 9ο. Ο κ.Πιλιτζίδης τόσα χρόνια αρμόδιος και υπεύθυνος, ακόμα και το 17 που πάρθηκε η απόφαση του ΔΣ, βάσει πρότασης του και που και ο ίδιος συμφώνησε, δεν ήξερε 2 χρόνια ότι δεν θα έπρεπε να επιτρέψει να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών μιας και θα γινόταν η συστέγαση; Ακόμα και τώρα θα έπρεπε να πάρει την απόφαση και το κόστος αυτής να πει στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους σε άλλα όμορα γεωγραφικά και με λιγότερο αριθμό μαθητών σχολεία. Δυστυχώς άλλη λύση δεν υπάρχει και εννοείται ότι το ΔΣ, η διευθύνσεις εκπαίδευσης και το υπουργείο θα πρέπει ΧΤΕΣ να ορίσουν χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή νέου συγκροτήματος για το ΕΕΕΚ ή για την μόνιμη μεταστέγαση σε πιο λειτουργικό χώρο. Ευθυνοφοβία και δυστυχώς μη σοβαρότητα.

  • Ρατσισμός και υποκρισία απο γονείς που δινουν το χειρότερο παραδειγμα στα παιδιά του 9ου. Μακάρι το Ειδικό σχολείο τελικά να πάει στο 9ο αρκετά με τους ρατσιστές και τους υποκριτές!

  • Ο ρατσισμός από τη μία πλευρά και η ανικανότητα από την άλλη στο μεγαλείο τους.Λυπαμαι ειλικρινά που ζω και μεγαλώνει το παιδί μου σε αυτή την πόλη.
    Η κα Μπενιατα πιστεύω πως γνωρίζει καλά τις αντιλήψεις των κατοίκων που ζουν στην νότια πλευρά (δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον χαμό που είχε γίνει στο 6ο Δημοτικό με τα προσφυγοπουλα)θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είναι πιο αποφασιστική και αποτελεσματική.Το πρόβλημα είναι καθαρά των γονέων του 9 ου γυμνασίου,δεν θέλουν απλά τα παιδιά τους να φοιτούν στο ίδιο κτήριο με τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ. Τόσο απλά,τα υπόλοιπα είναι προφάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *