Ποινές φυλάκισης σε δύο Λαρισαίους στρατιωτικούς για την υπόθεση κλοπής καυσίμων από την 1η ΔΑΚ

 

Ποινές φυλάκισης δυόμισι και τριών ετών επέβαλε χθες το απόγευμα το Πενταμελές Στρατοδικείο Λάρισας σε δύο Λαρισαίους στρατιωτικούς για την υπόθεση της κλοπής καυσίμων από το στρατόπεδο της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων στο Ομορφοχώρι.

-Advertisement-
fitcare

Μπορεί να έχουν περάσει 6 χρόνια από την αποκάλυψη της υπόθεσης και να έχουν διεξαχθεί αρκετά δικαστήρια, όμως το τοπίο γίνεται ολοένα και πιο θολό. Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται στρατιωτικοί και πολίτες, εξ αρχής διαχωρίστηκε και εκδικάστηκε από δύο δικαστήρια. Το ποινικό δικαστήριο ανέλαβε τους πολίτες και το Στρατοδικείο τους στρατιωτικούς.

Υπενθυμίζεται πως το 2012 η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προχώρησε σε πέντε συλλήψεις για την υπόθεση μεταφοράς καυσίμων με όχημα της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων που εδρεύει στην περιοχή Ομορφοχωρίου, σε πλαστική δεξαμενή ιδιώτη εκτός στρατιωτικής εγκατάστασης.

Το περιστατικό διαπιστώθηκε , από προσωπικό του Τμήματος Κρατικής Ασφαλείας Λάρισας. Συνελήφθησαν δύο αξιωματικοί, ο οδηγός του βυτιοφόρου ο οποίος ανήκει στο πολιτικό προσωπικό καθώς και δυο ιδιώτες.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Τα μεταγγιζόμενα καύσιμα από το στρατιωτικό βυτιοφόρο προς την ιδιωτική πλαστική δεξαμενή ανέρχονταν σε 13,5 τόνους πετρελαίου.

 

πηγή : onlarissa.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *