Η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας, Μπρέντα Χέιλ δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι δικαστές θα εκδώσουν “στις αρχές της επόμενης εβδομάδας” την απόφασή τους σχετικά με το αν ήταν σύννομη ή όχι η επιλογή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τις εργασίες του κοινοβουλίου λίγο πριν από την ημερομηνία εξόδου της χώρας από την ΕΕ.
Το Δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει τη “νομιμότητα” της απόφασης του πρωθυπουργού, επέμεινε η λαίδη Χέιλ, αναγνωρίζοντας ότι “δεν πρόκειται για ένα απλό θέμα”.
Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης προειδοποίησαν ότι ο Τζόνσον θα μπορούσε να επεκτείνει, χρονικά, το κλείσιμο του κοινοβουλίου, ακόμα κι αν το δικαστήριο βγάλει αντίθεση απόφαση.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.