Αισιόδοξος για το μέλλον της Red Bull και της F1 ο Christian Horner

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
3 Min Read

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, πιστεύει πως η ομάδα του δεν θα αντιμετωπίσει τις ίδιες δυσκολίες με φέτος στην αναζήτηση κινητήρων και πως η κατάσταση στην F1 θα αλλάξει προς το καλύτερο, εν όψει του 2017.

Μετά από μήνες αβεβαιότητας, η Red Bull κατέληξε σε συμφωνία με τη Renault, η οποία θα παρέχει κινητήρες στους Ταύρους, χωρίς όμως την επωνυμία της Γαλλικής εταιρίας. Αντιθέτως, οι κινητήριες μονάδες εν τέλει θα φέρουν την επωνυμία της TAG Heuer, για το 2016.

Η συμφωνία αυτή έχει ισχύ ενός έτους, όμως ο Christian Horner είναι σίγουρος πως η ομάδα του δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοιες δυσκολίες στην αναζήτηση κινητήριων μονάδων εν όψει του 2017.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Θεωρώ πως οι ιθύνοντες ξυπνούν και αυτό είναι μεγάλο θέμα, τόσο για τα οικονομικά όσο και σχετικά με τα εφόδια μας, όσον αφορά στο τι αντιμετωπίζουμε στην F1. Πόσο ακόμη μπορεί η Honda να συνεχίσει με την απόδοση που έχει τώρα; Πως θα προσελκύσεις νέους κατασκευαστές στο άθλημα; Πόσο καιρό μπορεί η F1 να αντιμετωπίσει τα κόστη εκεί που βρίσκονται; Πρέπει να βρεθούν λύσεις. Το καλό είναι πως θα είμαστε στο grid την επόμενη σεζόν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό και θα είμαστε σε καλύτερη θέση από αυτή που ήμασταν αυτή τη χρονιά. Θεωρώ πως θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Η FIA το έχει αναλάβει. Ο Jean Todt, πρέπει να του το αναγνωρίσουμε, προτάσσει τα στήθη του, θέλοντας να βρει λύση και δείχνει σαν ένας άνθρωπος σε αποστολή».

Ο Horner παραδέχεται πως η αρχή της σεζόν θα είναι δύσκολη, εξαιτίας της καθυστέρησης στη συμφωνία για τους κινητήρες: «Νομίζω πως η αρχή της χρονιάς θα είναι δύσκολη για εμάς. Ελπίζω πως θα κάνουμε πρόοδο στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Αλλά σίγουρα το ξεκίνημα της χρονιάς θα είναι δύσκολο».

Τέλος, ο αγωνιστικός διευθυντής της Αυστριακής ομάδας, θεωρεί πως αποτελεί πλεονέκτημα το ότι δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο για το 2017, καθώς θα έχουν μεταβληθεί οι συσχετισμοί ισχύος ανάμεσα στους κατασκευαστές κινητήρων.

«Πέρυσι τέτοια εποχή, ο κινητήρας της Ferrari έδειχνε ο χειρότερος από τους τρεις. Οπότε τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Ας δούμε τι θα συμβεί στους επόμενους τρεις – τέσσερεις μήνες. Νομίζω πως το 2017 αντιπροσωπεύει ένα εντελώς νέο ξεκίνημα, γιατί θα υπάρχει διαθέσιμος είτε ένας ανεξάρτητος είτε ένας εργοστασιακός κινητήρας. Υπάρχουν νέοι κανονισμοί στο σασί, που αποτελούν άλλη μια ευκαιρία για την ομάδα να ξεκινήσει από  μια λευκή σελίδα χαρτί. Οπότε θεωρώ πως το μέλλον δείχνει λαμπρό για την ομάδα. Έχουμε υπογράψει με μερικούς εξαιρετικούς συνεργάτες για το μέλλον. Και έτσι, νομίζω πως είμαστε σε καλή κατάσταση».

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *