ΟΑΕΔ: Από σήμερα ( 02/09) οι αιτήσεις για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών στα ΙΕΚ

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου στα ΙΕΚ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έτους κατάρτισης 2019-2020.

Νίκος Μώκος
By Νίκος Μώκος Tags: Add a Comment
2 Min Read

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων σε ωρομίσθιους εκπαιδευτές, σύμφωνα με τις ανάγκες των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:00.

-Advertisement-

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων πραγματοποιείται, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://a2.oaed.gr/pegasus, με την ένδειξη «Είσοδος Εκπαιδευτικού», η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, μαζί με άλλες σημαντικές ανακοινώσεις για τους υποψήφιους εκπαιδευτές.

Πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 32158/Δ1/11297 (ΦΕΚ 2228/Β΄/14-06-2018) υπουργική απόφαση, δίνονται στην υπ΄ αριθμ. 66605/28-08-2019 προκήρυξη του ΟΑΕΔ, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και στα κατά τόπους ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ: Η φοίτηση στα ΙΕΚ

Ο ΟΑΕΔ εκτός από τον τομέα της Μαθητείας, δραστηριοποιείται και στον τομέα της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης με τη λειτουργία 30 ΙΕΚ πανελλαδικά, στα οποία φοιτούν 2800 σπουδαστές, σε 18 σύγχρονες ειδικότητες.

Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Advertisement -
-Advertisement-
=Advertisement=

Στόχος τους είναι να παρέχουν στους καταρτιζόμενους αρχική επαγγελματική κατάρτιση και να τους εξασφαλίζουν τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τέτοιες δεξιότητες ώστε να διευκολύνεται η ένταξη τους στην παραγωγική διαδικασία.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Πηγή:newsit

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *