Και αυτό γιατί έχει σημάνει συναγερμός αναφορικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και αυτής της μυστηριώδους ασθένειας των πνευμόνων που φαίνεται να σχετίζεται με το άτμισμα. Συνολικά 215 άνθρωποι σε 25 Πολιτείες έχουν εμφανίσει αυτή τη σοβαρή ασθένεια, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ένας θάνατος.
Οι αρχές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει ούτε τη μάρκα, ούτε το συγκεκριμένο προϊόν που προκάλεσε αυτήν την ασθένεια. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται βήχας, λαχάνιασμα, πόνοι στο στήθος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμετοί και διάρροια. Όμως, σε «πολλές περιπτώσεις» οι ασθενείς είχαν κάνει χρήση ουσιών που περιείχαν κάνναβη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου καλούνται να μην αγοράζουν υγρά ή ανταλλακτικά στον δρόμο. «Δεν πρέπει να τροποποιούν τα προϊόντα των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ούτε να προσθέτουν ουσίες που δεν προβλέπονται από τον κατασκευαστή«, αναφέρουν τα CDC και η FDA σε ανακοίνωσή τους.
Ακόμη όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπενθυμίζουν επίσης ότι οι ανήλικοι, οι νεαροί ενήλικες, οι έγκυες γυναίκες και οι ενήλικοι που δεν καπνίζουν, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Πηγή:newsit

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.