Οι έκτακτες μέσα στο καλοκαίρι βουλευτικές εκλογές τελείωσαν με αποτέλεσμα η λεγόμενη συντηρητική παράταξη να νικήσει την λεγόμενη προοδευτική παράταξη, η οποία ήταν και κουτσουρεμένη, αφού είναι γεγονός ότι η ιδιοσυγκρασία των προοδευτικών δύσκολα συμβιβάζεται με τη συναίνεση και την ομόνοια…
Ο νικητής των εκλογών κος Θεοδωρικάκος, ο οποίος γαλουχήθηκε και μελέτησε τις προοδευτικές ιδέες, άριστος γνώστης της Νεοελληνικής νοοτροπίας, κατόρθωσε με τις συμβουλές του να μειώσει την υπερηφάνεια της συντηρητικής παράταξης απέναντι στους πολίτες ψηφοφόρους. Αντίθετα, η άλλη παράταξη στην επικοινωνιακή της πορεία έσφαλλε παταγωδώς (τρανταχτό παράδειγμα στην κεντρική της ομιλία στην πόλη μας αναφέρθηκε στο ακροατήριό της στα πιστεύω του Άρη Βελουχιώτη) που αμφιβάλλω εάν το ακροατήριο, πλην ελαχίστων, αντελήφθησαν τον συμβολισμό.
Σήμερα οι σχεδιαστές παραταξιακών επικοινωνιακών κινήσεων αποφάσισαν να ρίξουν τους τόνους και τις εντάσεις, να εγκαταλείψουν το ανταγωνιστικό πολιτικό τοπίο, παρουσιάζοντας το σχέδιό τους γεμάτο σοφία και ωριμότητα, αφού ο ίδιος ο λαός το επέβαλλε και προσδοκά να του εξασφαλίσει ευτυχία και οικονομική πρόοδο. |
Το ειδυλλιακό αυτό πολιτικό τοπίο σφραγίζει και ευνοεί το μέλλον των πολιτών και είναι απλώς μία κατάσταση η οποία δεν ενοχλεί του πρώτους και τους δεύτερους, αφού και οι δύο συμμετέχουν στην εξουσία, από κάποια θέση και ίσως και τη σίγουρη αλληλοδιαδοχή τους.
Οι πολίτες αύριο θα εξακολουθήσουν να γεύονται αυτή την ιδανική πολιτική αρμονία μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων και να επαναπαύονται εθισμένοι στις καθημερινές δυσκολίες, αλλά και στη βοήθεια που τους προσφέρει ο χρόνος.
Είναι γεγονός ότι ο «εμφύλιος πόλεμος» τροφοδοτεί τον Έλληνα και στη σύγχρονη εποχή μας με πολλές μορφές, όχι μόνο οικονομικές, αλλά και άμετρης αλληλοαμφισβήτησης και υπερεκτίμησης του εγώ του.
Το επίμαχο ζήτημα είναι εάν οι παρατάξεις πιστεύουν πραγματικά ότι το κλίμα αυτό, το οποίο τους επέβαλαν οι επικοινωνιολόγοι είναι προς το μελλοντικό τους συμφέρον ή είναι κάτι περιστασιακό και της πολιτικής στιγμής και το οποίο λειτουργεί χωρίς αμοιβαία κούραση.
Ακόμη δεν μας πείθουν, ότι δεν θα ακολουθήσουν τη σιγουριά του παλαιού πολιτικού μοντέλου.
- Ελπίζω το δηλητήριο της εκδίκησης να εξατμισθεί από το σώμα του σύγχρονου Έλληνα.
- Ελπίζω στην ηθική του και τις αρχές του.
- Ελπίζω ότι η λύση στα προβλήματά μας δεν θα δίνει ο από «μηχανής θεός» όπως στην αρχαία Ελλάδα, αλλά ο ψηφοφόρος ο οποίος θα πρέπει να ευρίσκεται στις επάλξεις.
- Ελπίζω στη μνήμη του κυρίαρχου λαού.
Ο χρόνος τρέχει και στην πολιτική ζωή και θέλουμε δεν θέλουμε αποδεικνύει τα πάντα.
Λαμία 26 Ιουλίου 2019
Δημήτριος Κρούπης
Δικηγόρος
Σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που λέγεται Λαμία