«Ενεργοποιούμε όλους τους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς θεσμούς για να τεθεί σε εφαρμογή σειρά μέτρων» εναντίον του φορέα της ασθένειας, του κουνουπιού-τίγρη (Aedes aegypti), τόνισε η υπουργός Υγείας Άλμπα Φλόρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν σε 298 δήμους, είναι ιδίως η εξάλειψη των τόπων αναπαραγωγής αυτού του κουνουπιού, σε λιμνάζοντα νερά.
Το 2019, ο δάγκειος πυρετός προκάλεσε τον θάνατο 44 ανθρώπων και θεωρήθηκε πιθανή αιτία θανάτου άλλων 35, διευκρίνισε ο Γουστάβο Ουρμπίνα, αξιωματούχος αρμόδιος για την επιδημιολογική επιτήρηση. Συνολικά, καταγράφηκαν «15.406 κρούσματα δάγκειου πυρετού», εκ των οποίων 5.032 σοβαρά, απαρίθμησε.
Η Ονδούρα αναμένει τους επόμενους τρεις μήνες να σημειωθούν βροχοπτώσεις, που ίσως επιδεινώσουν την κατάσταση, δημιουργώντας περισσότερους τόπους αναπαραγωγής των κουνουπιών-φορέων, προειδοποίησε αξιωματούχος της κυβέρνησης αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, ο Κάρλος Κορδέρο.
Το 2010, χρονιά που εκδηλώθηκε η χειρότερη επιδημία δάγκειου πυρετού στα χρονικά, έχασαν τη ζωή τους 83 άνθρωποι, κατά επίσημες στατιστικές.
Πηγή:newsit