Το κανάλι τους στο YouTube μετράει ήδη σχεδόν 400.000 μέλη, η σελίδα τους στο FB έχει 42.000 likes και ο λογαριασμός τους στο Instagram 139.000 ακολούθους. Αυτές οι συμπαθέστατες γιαγιάδες που φτιάχνουν χειροποίητη πάστα on camera και μοιράζονται με το κοινό τους παραδοσιακές ιταλικές συνταγές σημειώνουν επιτυχία που άλλοι influencers των social media απλώς ονειρεύονται, και αποδεικνύουν περίτρανα πως οι γεύσεις που μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία, το comfort food δηλαδή, είναι κάτι που ενδιαφέρει και ενώνει διαδικτυακά εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικούς ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Δεν θα σας κρύψω πως, την πρώτη φορά που παρακολούθησα ένα από αυτά τα βίντεο, μου ήρθε στο μυαλό η διαφήμιση του τυριού Ήπειρος, με τη γιαγιά που φωτογραφίζει τα γεμιστά για το blog της. Κάνοντας βέβαια μια μικρή έρευνα για να γράψω αυτό το κομμάτι, συνειδητοποίησα πως όχι, δεν μαζεύτηκαν οι γιαγιάδες από μόνες τους για να στήσουν ένα διαδικτυακό κανάλι, αλλά υπεύθυνη για αυτήν την –καταπληκτική έτσι κι αλλιώς– ιδέα όπως και για την υλοποίησή της είναι η Vicky Bennison, μια Βρετανίδα συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας, ή οποία μάλιστα έχει γράψει και το The Taste of aPlace που ασχολείται με τα κρασιά της Ελλάδας, της Μαγιόρκας και της Ανδαλουσίας.
ethnos