Ο Σωκράτης μπροστά στην απόλυτη πρόκληση!

Νίκος Μώκος By Νίκος Μώκος
4 Min Read

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού την Τσέλσι σε έναν τελικό που έχει και χρώμα ελληνικό. Ο λόγος; Η παρουσία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο έμπειρος αμυντικός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες της Άρσεναλ και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος που βρίσκεται στο Μπακού. Στις περισσότερες αφίσες που έχουν τοποθετηθεί στην πόλη τους κανονιέρηδες εκπροσωπεί είτε ο Σωκράτης είτε ο Λακαζέτ. Και αυτό σε μία ομάδα στην οποία βρίσκονται ακόμα παίκτες όπως ο Οζίλ, ο Ομπαμεγιάνγκ και ο Τσεχ.

Ο Παπασταθόπουλος έχει απόψε το βράδυ την μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία. Να γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο σε διασυλλογικό επίπεδο.

Με εξαίρεση, βεβαίως, τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκαν στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1971, μόλις τρεις ακόμα Έλληνες έχουν ως τώρα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό τελικό, χωρίς όμως κάποιος να έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο.

Την αρχή έκανε ο Άκης Ζήκος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2004 κόντρα στην Πόρτο φορώντας τη φανέλα της Μονακό. Τότε στο Γκελζενκίρχεν οι δράκοι του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν αυτοί που είχαν πανηγυρίσει επικρατώντας με 3-0.

Ακολούθησε ο Αλέξανδρος Τζιόλης στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2009 στο «Σουκρού Σαράτσογλου» της Κωνσταντινούπολης, όταν με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Πέτερ Νάιμεγερ. Παρ’ όλα αυτά, η Σαχτάρ του Μιρτσέα Λουτσέσκου ήταν αυτή που είχε σηκώσει το τρόπαιο.

Τέλος, μόλις πέρσι ήρθε ο Κώστας Μήτρογλου να γίνει ο τρίτος κατά σειρά αγωνιζόμενος με την Μαρσέιγ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο ματς που διεξήχθη στη Λυών ο Έλληνας επιθετικός των Γάλλων είχε περάσει ως αλλαγή στο τελευταίο εικοσάλεπτο έχοντας μάλιστα και δοκάρι.

Έτσι, λοιπόν, απόψε είναι η ευκαιρία του Σωκράτη να γίνει ο πρώτος που θα καταφέρει εκτός του να βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού να είναι και στην πλευρά των νικητών. Θα είναι ίσως η «σφραγίδα» σε μία πορεία που κανένας άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν είχε υπάρξει άλλος Έλληνας παίκτης που να έχει αγωνιστεί όπως ο Σωκράτης κατά σειρά σε ιταλικό, γερμανικό και αγγλικό πρωτάθλημα. Η διαδρομή του αυτή από μόνη της αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί για το τόσο ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όντας, μάλιστα, σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε εκ των βασικών τους στελεχών.

Η πορεία του Παπασταθόπουλου αποτελεί οδηγό πλέον για όλους τους Έλληνες παίκτες που επιθυμούν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Γιατί μπορεί πλέον να είναι πολύ πιο απλό να αγωνιστεί ένα δικό μας παιδί εκτός Ελλάδας, ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί απολύτως τίποτα. Χρειάζονται πολλά ακόμα για να φτάσει κανείς στην επιτυχία. Επαγγελματισμός, χαμηλοί τόνοι και δουλειά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που πάντα χαρακτήριζαν τον Παπασταθόπουλο για να μπορέσει να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως ο Σωκράτης τον Ιούνιο γίνεται 31 ετών και αυτό σημαίνει πως έχει μπροστά του ακόμα μέλλον. Έχει ακόμα μπροστά του την ευκαιρία να γράψει πολλές χρυσές σελίδες στο ήδη μεγάλο βιβλίο της προσωπικής του ιστορίας.

Κλείνοντας και για να επιστρέψουμε στον αποψινό μεγάλο τελικό, εμείς από την πλευρά μας, να του ευχηθούμε καλή επιτυχία!

πηγή:sdna

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *