Με επίδειξη δύναμης πέρασε από τη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών της Volleyleague Ανδρών.
Με τον ΠΑΟΚ να «εμφανίζεται» στο γήπεδο μόνο στο πρώτο σετ, οι ερυθρόλευκοι έκαναν με σχετική ευκολία το 3-1 σετ και βρίσκονται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Με την πλάτη στον τοίχο ο «δικέφαλος του Βορρά», θα προσπαθήσει στον τρίτο τελικό (Πέμπτη 9/5) να «απαντήσει» στο μπρέικ και να στείλει ξανά τη σειρά στη Θεσσαλονίκη, για να μείνει ζωντανός στο όνειρο του νταμπλ.
Το επιθετικό βάρος του Ολυμπιακού σήκωσε ο Ραουβέρντινκ με 22 πόντους, ενώ ακολούθησαν από κοντά οι Αλεξίεφ και Σμιτ με 17 και 16 αντίστοιχα, ενώ μοναδικός διασωθείς για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Κλάπβαϊκ με 23 πόντους, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν άσοι.
Τα σετ: 25-23, 21-25, 17-25, 15-25
Σε ντέρμπι μέχρι το φινάλε εξελίχθηκε το πρώτο σετ. Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά δεν απέφυγε τα εύκολα λάθη, που εκμεταλλεύτηκε άψογα ο ΠΑΟΚ για να πάρει το προβάδισμα στα σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν προβάδισμα 1-2 πόντων, με τους γηπεδούχους να μην τους αφήνουν να ξεφύγουν, έχοντας πρωταγωνιστές τους Όκολιτς και Κλάπβαϊκ. Οι δύο ομάδες έφτασαν σχεδόν πόντο-πόντο στο 19-19, με μπλοκ και επίθεση του Όκολιτς να δίνει μετά από αρκετή ώρα το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (21-19). Δύο λάθος σερβίς οδήγησαν στο 22-20, με άσο του Κλάπβαϊκ να στέλνει τον ΠΑΟΚ στο +3 (23-20). Με σερί δύο πόντων οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 23-22, με δύο πόντους του Κλάπβαϊκ να κάνουν το 1-0.
Με σταθερά καλό μπλοκ, αλλά δραστικά μειωμένα λάθη, ο Ολυμπιακός έδειξε διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν στο +3 (3-6) για πρώτη φορά μετά από δύο λάθη του ΠΑΟΚ, ενώ με σερί τριών πόντων έκανε το 4-8. Ο ΠΑΟΚ μάζεψε τη διαφορά και ισοφάρισε στο 9-9 με επιμέρους 5-1, ενώ νέο προβάδισμα του Ολυμπιακού ισοφαρίστηκε στο 11-11. Το σετ συνέχισε να είναι αμφίρροπο, με επιμέρους 4-1 σερί μετά το 17-17 να δίνει στους Πειραιώτες σημαντικό προβάδισμα σε κρίσιμο σημείο, που δεν κατάφεραν να καλύψουν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι κατέρρευσαν επιθετικά. Αλεξίεφ και Σμιτ κράτησαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (19-23), με τον Γκάρετ να «σπάει» την αστοχία του ΠΑΟΚ στο 24-21. Το δικό του λάθος από τη γραμμή του σερβίς, όμως, έφερε το ματς στα ίσα (1-1 σετ).
Με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έφτασαν οι ομάδες στο 12-12 στο τρίτο σετ. Με μικρό σερί ο Ολυμπιακός ξέφυγε για πρώτη φορά στο +3 (13-16) και οδηγώντας τους γηπεδούχους σε εύκολα λάθη άνοιξε το διαφορά στο +6 (14-20) που τον οδήγησε εύκολα στο 2-1 σετ με 25-17.
Και στο το τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί την ευκολία του στα λάθη. Οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν στο 14-10 και με πρωταγωνιστές τους Ραουβέρντινκ και Αλεξίεφ άνοιξαν σταδιακά τη διαφορά, κάνοντας εύκολα το 3-1 σετ με 25-15.
πηγη-sportfm.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.