Με ελαιοπαραγωγούς σε όλη την Στερεά Ελλάδα συναντήθηκε η υποψήφια Περιφερειάχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή, συζητώντας τα προβλήματα της ελιάς και αναζητώντας λύσεις που θα μπορούσαν να τους βγάλουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, μετά τα σοβαρά προβλήματα της ελλιπούς και καθυστερημένης δακοκτονίας.
Διαβάστε την δήλωση της κ. Μπατζελή
«Αγρότες σε απόγνωση και Περιφέρεια σε απομόνωση»
Μετά το πέρας συνάντησής της με ελαιοπαραγωγούς της Στερεάς Ελλάδας, η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε :
«Οι ελαιοπαραγωγοί, ακόμη και σε περιοχές που δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον δάκο, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι έμποροι δεν αγοράζουν τις ελιές τους, οι οποίες είναι κτυπημένες από τον δάκο ή τις σηκώνουν μισοτιμής.
Η ανύπαρκτη πολιτική και οι καθυστερήσεις της Περιφέρειας έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι χάνουν το εισόδημα τους.
Δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια να μην ζητήσει αμέσως οι ελαιοπαραγωγικές περιοχές της αρμοδιότητάς της να τεθούν σε κατάσταση έκτατης ανάγκης και να σχεδιαστεί μία πολιτική αποζημιώσεων, βάσει της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας, όπως είχε γίνει το 2009 όταν ήμουν Υπουργός, για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ – ΠΣΕΑ. Πολύ περισσότερο σήμερα, που την ευθύνη φέρουν οι δημόσιες αρχές, κεντρικές και περιφερειακές, οι οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουν σε μελέτη για την εύρεση του πραγματικού αιτίου της καταστροφής των ελαιοδέντρων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει στο τρέχον χρονικό διάστημα, από τα ΠΣΕΑ, με 8,6 εκατ. ευρώ, παραγωγούς άλλων περιοχών, ακόμη και για πλημμύρες – ας μη μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου – γιατί, πολύ απλά, κατατέθηκε σχετικό αίτημα.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ζώντας στην ‘’απομόνωση της επικοινωνίας’’ έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες μας».

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.