Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    w22 85227supermarketproiontakatanalotes700 | Lamianow.gr
    Συνεχίζεται το ράλι τιμών στα τρόφιμα: Πρωταθλητές με αυξήσεις έως 93%, ψάρια και θαλασσινά
    nosokomeio paidaki | Lamianow.gr
    Γρίπη: Ανησυχία των παιδιάτρων για το απότομο κρύο και τον συνδυασμό Covid – RSV
    tsipras | Lamianow.gr
    Μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα μετά τον… εξώστη: Η απάντηση Φάμελλου από την Βουλή και τα επόμενα βήματα
    opekepe | Lamianow.gr
    Μύλος στην εξεταστική με την κατάθεση Μαγειρία: Οι καβγάδες με την Κωνσταντοπούλου, τα δελτία του Τζόκερ και η Ferrari από τη… μαμά του
    plimmires 1 | Lamianow.gr
    Πλημμυρισμένα σπίτια και εγκλωβισμένοι στη Νέα Πέραμο από την κακοκαιρία, προβλήματα στην Αθηνών-Κορίνθου, 112 στα Τρίκαλα
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
    6758077 221213 | Lamianow.gr
    Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή και 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Η αιματηρή ιστορία πίσω από τον νεκρό ληστή στα Τίρανα / Είχε κλέψει 1.000.000 ευρώ από τράπεζα στη Λαμία

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Η αιματηρή ιστορία πίσω από τον νεκρό ληστή στα Τίρανα / Είχε κλέψει 1.000.000 ευρώ από τράπεζα στη Λαμία

lamianow
Bylamianow
Follow:
Απρ 11, 2019 @ 8:02
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
3 Min Read
SHARE

Η αποκάλυψη πως ο ληστής που έπεσε νεκρός στην Αλβανία κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής ληστείας στο αεροδρόμιο των Τιράνων ξυπνά μνήμες από την απόδραση 11 κρατουμένων, τον Ιούλιο του 2013, από τις φυλακές Τρικάλων.Τα δυο περιστατικά έχουν έναν κοινό παρανομαστή: τον Αντριάν Μουρατάι. Ο Αλβανός κακοποιός ήταν ανάμεσα στους 11 που είχαν αποδράσει από τις φυλακές των Τρικάλων και είναι ο άνθρωπος που έπεσε χθες (09.04.2019) από τα πυρά των αστυνομικών στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Ο Μουρατάι, μαζί με έναν συνεργό του, είχαν κάνει ληστεία σε τράπεζα στη Λαμία με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα λεφτά από τη ληστεία δεν είχαν βρεθεί ποτέ, αφού ο Αλβανός ληστής ουδέποτε αποκάλυψε που βρίσκονταν. Μετά τη σύλληψή του, κατέληξε στις φυλακές των Τρικάλων.

Το 2013 μαζί με άλλους 10 κρατούμενους και με «αρχηγό» τον Μάριο Κόλα, είχαν καταφέρει να αποδράσουν από τις φυλακές Τρικάλων. Ο Μουρατάι κι άλλος ένας από τους δραπέτες είχαν χωριστεί από τους υπόλοιπους μετά την απόδραση. Φαίνεται πως ο Μουρατάι πως πήρε τα λεφτά από τη ληστεία στη Λαμία και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τότε είχε διαφύγει από την Ελλάδα στο Κόσοβο.

Η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων είχε οδηγήσει σε ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό που «βάφτηκε» με το αίμα δυο αθώων. Η καταδίωξη των κρατουμένων που είχαν αποδράσει, είχε κρατήσει πάνω από έναν μήνα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δραπέτες (ανάμεσα στους οποίους δεν ήταν ο Μουρατάι) είχαν σκοτώσει μια νεαρή γυναίκα στον Ισθμό της Κορίνθου και έναν αστυνομικό στο Δίστομο, περιοχές όπου υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους δραπέτες και τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν για τους συλλάβουν.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Η ληστεία στην Αλβανία

Από τη στιγμή που απέδρασε από τις φυλακές Τρικάλων, ο Μουρατάι είχε χαθεί από… προσώπου γης. Και επανεμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης (09.04.2019) όταν μαζί με άλλους τέσσερις εισέβαλαν με βαν στο αεροδρόμιο των Τιράνων και επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή που εκείνη την ώρα φόρτωσε σάκους και χρήματα σε αεροπλάνο που επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Βιέννη.

Μια κινηματογραφική ληστεία με λεία 10 εκατομμύρια ευρώ και τον Μουρατάι να πέφτει νεκρός από την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Οι δράστες, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στην πίστα του αεροδρομίου με βαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους υπαλλήλους την ώρα που φόρτωναν τους σάκους με τα λεφτά στο αεροπλάνο.

Έβαλαν τα λεφτά στο βαν και απομακρύνθηκαν. Όμως ένας πυροσβέστης που είδε τα πάντα, ειδοποίησε την αστυνομία. Ξεκίνησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία έπεσε νεκρός ο Μουρατάι, αλλά οι συνεργοί του κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη, αφού εγκατέλειψαν το βαν και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, τα χρήματα που κλάπηκαν ανήκαν σε ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και είχαν μεταφερθεί με οχτώ οχήματα στο αεροδρόμιο.

Είναι η τρίτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια που γίνεται ληστεία σε χρηματαποστολές στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Τον Ιούνιο του 2016 τρία άτομα είχαν εισβάλει στο αεροδρόμιο και αφαίρεσαν από αυτοκίνητο χρηματαποστολής που επρόκειτο να μεταφορτώσει σε αεροπλάνο σάκους που περιείχαν 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα. Τον Φεβρουάριο του 2017 ένοπλοι είχαν ακινητοποιήσει όχημα χρηματαποστολής λίγο έξω από το αεροδρόμιο και είχαν αφαίρεσαν 3.500.000 ευρώ.

newsit.gr/ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ 
MAGAZINO

TAGGED:Λαμία
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Επιστολή του Χρήστου Σταϊκούρα για επαναλειτουργία του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελάτεια!
Next Article Η Νάντια Βασ. Γώγουλου μας αναλύει τον “διάδοχο” του Νόμου Κατσέλη για την προστασία της κύριας κατοικίας [video]
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
91%
4 km/h
Πα
14 °C
Σα
14 °C
Κυ
15 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

plimmires 3 | Lamianow.gr
TOP STORIESΕΥΒΟΙΑ

Η κακοκαιρία Byron σφυροκοπά την Εύβοια: «Θάφτηκαν» στη λάσπη χωριά, φούσκωσαν ποτάμια – Προβλήματα και στη Χαλκίδα

vroxes lamianow | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτη ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία για ακραία καιρικά φαινόμενα στη Φθιώτιδα

geleios 4 660x330 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης: «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι στο 26ο Φεστιβάλ για Σολίστες & Πρωταγωνιστές

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης