Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μάλι μετά την φονική επίθεση

Lamianow.gr
2 Min Read

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση του Μάλι και έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 10 ημέρες, από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, μετά την χθεσινή πολύνεκρη επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα Μπαμακό.

Χθες, ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν 19 ανθρώπους σε επίθεση εναντίον ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, προτού μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού της χώρας, με τη συνεργασία μελών της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα (Minusma) και γαλλικών στρατευμάτων, εισβάλλουν στο κτίριο και σώσουν τους υπόλοιπους ομήρους.

Ο πρόεδρος του Μάλι Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες είναι επτά.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση αλ Μουραμπιτούν και η αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQIM).

Η επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Radisson Blu πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

«Σήμερα ο απολογισμός είναι υψηλός», δήλωσε ο Κεϊτά σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, κηρύσσοντας χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 10 ημέρες, αλλά και τριήμερο εθνικό πένθος. Ο Μαλινέζος πρόεδρος, ο οποίος διέκοψε μια επίσκεψή του στο Τσαντ όπου συμμετείχε σε μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής, πρόσθεσε ότι δύο από τους δράστες είναι νεκροί.

Σε ομιλία του στο περιθώριο της συνόδου με τα κράτη της Ασίας στη Μαλαισία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε την επίθεση στο Μαλί «μια ακόμη φοβερή υπενθύμιση της μάστιγας της τρομοκρατίας».

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *