Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    mpralos 5 | Lamianow.gr
    Κυβερνητικές πηγές για αγρότες: Μικρή μειοψηφία τινάζει στον αέρα τον διάλογο -Αν κλιμακώσουν, τον λόγο έχουν οι Αρχές
    lora 1 | Lamianow.gr
    Φωτογραφία ντοκουμέντο πριν την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας στην Πάτρα: Συνάντησε άγνωστο ηλικιωμένο άνδρα
    anemoi | Lamianow.gr
    Το πλοίο Express Skopelitis «παλεύει» με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο – Εντυπωσιακό βίντεο
    xalilopoulou | Lamianow.gr
    Χριστίνα Χαλιλοπούλου: «Ήμουν πάντα “η κόρη του γύφτου” για τους μη τσιγγάνους»
    Agrotes X 1619884 635df814 trakter e | Lamianow.gr
    Τίναξαν στον αέρα τη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγροτοσυνδικαλιστές, σχεδιάζουν κλιμάκωση με νέα μπλόκα
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    mantalos | Lamianow.gr
    Άρης – ΑΕΚ: Ο Μάνταλος μπήκε στο Top-50 όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
    levadiakos | Lamianow.gr
    Λεβαδειακός – Βόλος 3-1: Πετάει για Ευρώπη
    6805713 | Lamianow.gr
    Συνεχίζεται η κόντρα της Σελέν Ερντέμ με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεχόμουν λεκτικές επιθέσεις για 40 λεπτά, οι παίκτριές μου έδωσαν την κατάλληλη απάντηση»
    maklsfield | Lamianow.gr
    «Αγόρασα την ομάδα μεθυσμένος, την επόμενη μέρα δεν το θυμόμουν» είπε ο πρόεδρος της Μάκλσφιλντ που απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΕΛΛΑΔΑ - Διαβατά: Αυτά είναι τα μηνύματα που ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες

ΕΛΛΑΔΑ

Διαβατά: Αυτά είναι τα μηνύματα που ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Απρ 6, 2019 @ 12:23
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
3 Min Read
SHARE

Οι ψευδείς φήμες που ξεκίνησαν από μηνύματα που έφταναν στα κινητά προσφύγων και μεταναστών και στη συνέχεια διαδόθηκαν στόμα με στόμα, δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες, προκάλεσαν τη νέα έκρυθμη κατάσταση στα Διαβατά.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Εξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά έχει δημιουργηθεί αυτοσχέδιος καταυλισμός, από πρόσφυγες και μετανάστες που πίστεψαν τα ψευδή μηνύματα, στα οποία αναφερόταν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Μάλιστα, αυτή η φήμη διακινούνταν το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια πλέον οι πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στα Διαβατά- όπου έχουν ξεσπούν επεισόδια κατά διαστήματα από την Πέμπτη- να μην πείθονται ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα.

Με τον τίτλο το «Καραβάνι της Ελπίδας», το εν λόγω ψευδές μήνυμα καλούσε τους πρόσφυγες και μετανάστες να διαδώσουν ότι στις 5 Απριλίου, στις 12:00, η Ελλάδα θα άνοιγε τα σύνορα. «Δεν θα περιμένουμε κανέναν. Επειδή κάποιοι μπορεί να μην έχετε τα πιστοποιητικά, να γνωρίζετε ότι κάποιοι ίσως προσπαθήσουν να σας εμποδίσουν. Είμαστε σε επικοινωνία με ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες πρότειναν να μαζευτούμε στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες θα μας βοηθήσουν. Θα σας ενημερώσουμε για το σημείο συγκέντρωσης 24 ώρες πριν από το ξεκίνημα», ανέφερε το μήνυμα, σύμφωνα με τον ANT1.

Ενα από τα μηνύματα που δημιούργησαν ψευδείς ελπίδες

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

minima kinito 6 4 2019 | Lamianow.gr

Μέλος της συριακής κοινότητας δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό πως κάποιοι διέδιδαν ότι η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα δεχθεί τους πρόσφυγες. Επιπλέον, ανθρωπιστικές οργανώσεις ανέφεραν ότι για το συγκεκριμένο μήνυμα άκουγαν «ψιθύρους» τις τελευταίες εβδομάδες. «Ακούγεται ότι εδώ και δύο μήνες οργανώνεται κάτι τέτοιο. Φαίνεται ότι εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες και πολύς κόσμος πείστηκε», είπε στον ΑΝΤ1 η Λώρα Παππά, πρόεδρος της ΜΚΟ «ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ». Σε ερώτηση αν μπορεί να κρύβονται κυκλώματα διακινητών πίσω από τη διάδοση αυτής της ψευδούς φήμης, εκείνη απάντησε ότι το θεωρεί πιθανό. Αλλά και εθελοντές των «Γιατρών του Κόσμου» αναφέρουν ότι άκουγαν «ψιθύρους» για ένα μήνυμα που έφτανε σε πρόσφυγες, το οποίο προσπαθούσαν να κρατήσουν κρυφό, καθώς εκείνοι που το έστελναν έλεγαν ότι είναι εμπιστευτικό.

Ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθεί να ανακαλύψει πώς ξεκίνησε αυτή η αποστολή μηνύματος, κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί αυτό να έγινε από μέλη κυκλωμάτων διακινητών στην Τουρκία. Εξάλλου, μέσα σε δύο 24ωρα οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν στην Αδριανούπολη πάνω από 200 μετανάστες και πρόσφυγες που έλεγαν ότι ήθελαν να πάνε στην Ειδομένη, προκειμένου να περάσουν τα σύνορα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΠΛΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Σε επιφυλακή οι αρχές στα Διαβατά
Next Article Καιρός: Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα (χάρτες)
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
2°C
Lamia
clear sky
3° _ 2°
67%
3 km/h
Τρ
11 °C
Τε
13 °C
Πε
15 °C
Πα
15 °C
Σα
8 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

mpralos 5 | Lamianow.gr
TOP STORIESΕΛΛΑΔΑ

Κυβερνητικές πηγές για αγρότες: Μικρή μειοψηφία τινάζει στον αέρα τον διάλογο -Αν κλιμακώσουν, τον λόγο έχουν οι Αρχές

lora 1 | Lamianow.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφία ντοκουμέντο πριν την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας στην Πάτρα: Συνάντησε άγνωστο ηλικιωμένο άνδρα

anemoi | Lamianow.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Το πλοίο Express Skopelitis «παλεύει» με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο – Εντυπωσιακό βίντεο

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης