Σε μια ακόμη υποχώρηση για τα κόκκινα δάνεια προέβη η κυβέρνηση προκειμένου να πάρει το«πράσινο φως» για το νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας.
Οπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, έφερε νέα ρύθμιση με την οποία μειώνεται το όριο των επιχειρηματικών δανείων από 130.000 σε 100.000 ευρώ ανά πιστωτή.
Ο κ. Δραγασάκης παραδέχθηκε ότι η αλλαγή αυτή «δεν είναι από επιθυμία αλλά από ανάγκη», υπονοώντας τις πιέσεις των δανειστών. Λίγο νωρίτερα ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η αλλαγή αυτή έρχεται μετά από απαίτηση της ΕΚΤ και του SSM προκειμένου να περιοριστεί η περίμετρος για τα επιχειρηματικά δάνεια και να υπάρχει η σιγουριά ότι δεν θα έχουμε μεγάλο ρίσκο σε δυσμενές σενάριο για περαιτέρω προβλέψεις των τραπεζών.
«Μετά από αυτή τη ρύθμιση» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών «παίρνουμε το πράσινο φως και κάθε περίπτωση».
Επίσης με την νέα ρύθμιση, ο αιτών αν μπορεί να αποδείξει ότι η εμπορική αξία της κατοικίας του είναι διαφορετική από την εμπορική αξία που υπάρχει στα βιβλία των τραπεζών τότε θα ισχύει η αξία που δηλώνει ο αιτών.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.