Σέρρες: Αρχαιοκάπηλοι άνοιξαν τούνελ 30 μέτρων κάτω από Μοναστήρι (pics)

1 Min Read
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Υπόγεια σήραγγα 30 μέτρων κάτω από Ιερά Μονή και σε περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος άνοιξαν οχτώ άτομα αναζητώντας πολύτιμους θησαυρούς.

-Advertisement-
fitcare

Πρόκειται για οχτώ ημεδαπούς ηλικίας 31 έως 61 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι είχαν διανοίξει υπόγεια σήραγγα βάθους τριάντα μέτρων κάτω από τα θεμέλια Ιεράς Μονής σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος, για την αναζήτηση αρχαίων αντικειμένων.

Στο χώρο της παράνομης ανασκαφής εντοπίσθηκαν μέσα και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν και συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηλεκτρογεννήτρια, τρεις αντισφυξιογόνες μάσκες, 11 ηλεκτρικά και άλλα εργαλεία (φτυάρια, τρυπάνια κ.α.), δύο φορητές συσκευές ενδοεπικοινωνίας και διάφορα άλλα αντικείμενα (γάντια εργασίας, φακοί, μετροταινία κ.α).

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

paranomi anaskafi 1 | Lamianow.gr paranomi anaskafi 2 | Lamianow.gr

ethnos.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *