Ένας 52χρονος Σκοπιανός συνελήφθη στους Εύζωνους του Κιλκίς καθώς καταζητείται από τις γερμανικές αρχές ως μέλος κυκλώματος το οποίο υπέκλεπτε τραπεζικές κάρτες ανυποψίαστων χρηστών μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) και στη συνέχεια κατασκεύαζε κάρτες – κλώνους, με τις οποίες έκανε αναλήψεις και συναλλαγές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η λεία της σπείρας ξεπερνάει τα 1,3 εκατ. ευρώ
Ο 52χρονος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έφτασε σε ελληνικό έδαφος από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών Αρχών. Νωρίτερα προσήχθη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την έκδοσή του ή όχι στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα, ο καταζητούμενος διώκεται επειδή πριν από 13 χρόνια, το 2006, κατάφερε να «μπλοκάρει» δύο ΑΤΜ στο Μόναχο υποκλέπτοντας τα στοιχεία και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών. Η υποκλοπή γινόταν με τη χρήση μικροσκοπικών καταγραφικών μηχανημάτων και την τοποθέτηση πρόσθετου πληκτρολογίου. Η ζημιά που του αποδίδεται ότι προκάλεσε μόνο στη Γερμανία ανέρχεται σε 204.000 ευρώ.
Τα ίδια διωκτικά έγγραφα περιγράφουν τη δράση συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο 52χρονος, μαζί με δύο συνεργούς του. Τα μέλη της κατηγορούνται ότι με τη χρήση των κλεμμένων στοιχείων έφτιαξαν πραγματικές κάρτες (κλώνους) και προέβησαν σε συναλλαγές ή αναλήψεις μετρητών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημιά που υπερβαίνει το 1,3 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στις χώρες που φέρεται πως έδρασε η συμμορία είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βουλγαρία και τα Σκόπια.
ethnos.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.