Τη Θεσσαλονίκη ξεσήκωσαν νωρίτερα με τους εκκωφαντικούς ήχους των κουδουνιών τους, εκατοντάδες κωδωνοφόροι που βρέθηκαν σήμερα στη συμπρωτεύουσα…
Για μια ακόμα χρόνια, η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «οι δρόμοι του κουδουνιού», τη μοναδική γιορτή μεταμφιεσμένων που ξεδιπλώνει μια σειρά εθίμων, τελετουργιών και ιεροπραξιών μιας αρχέγονης πολιτιστικής μνήμης που διαπερνά την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Στη μεγάλη γιορτή που στήθηκε από το πρωί στην πλατεία του Λευκού Πύργου, η μουσική και οι χοροί έκλεψαν την παράσταση, με τους κωδωνοφόρους να ξεσηκώνουν την πόλη με τα κουδούνια τους.
Ξεχωριστή στιγμή των εκδηλώσεων αποτέλεσε φυσικά η καθιερωμένη πομπή των κωδωνοφόρων κατά μήκος της παλιάς παραλίας στη Θεσσαλονίκη με κατάληξη το λιμάνι της πόλης.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πηγή: thestival.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.