Επικίνδυνες ελλείψεις στα αποθέματα αίματος παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία», τα αποθέματα κινούνται σε οριακά επίπεδα και αν υποχωρήσουν περαιτέρω θα σημάνει συναγερμός, καθώς δεν θα μπορούν να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.
Σημαντικό ρόλο για την καμπή στα αποθέματα φαίνεται πως διαδραμάτισε η απροθυμία πολιτών για προσφορά αίματος που καταγράφεται στο διάστημα πριν, κατά και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Βασική αιτία ήταν και οι ακραίες καιρικές συνθήκες που, ουσιαστικά, απέτρεψαν τις αιμοληψίες.
Οι αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες εμφανίζονται πάντως ιδιαίτερα προβληματισμένες και καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των μεταγγιζόμενων αλλά και της λειτουργίας των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Ενδεικτικό της αγωνίας της ομάδας αιμοδοσίας είναι οι εκκλήσεις για προσφορά αίματος στον Ερυθρό Σταυρό αλλά και προς εθελοντές αιμοδότες.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.