Ο CARMELO ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ KOBE

Δήμητρα Γιωτίδου
3 Min Read

Με τον Carmelo Anthony να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του στην τέταρτη περίοδο, οι Knicks κέρδισαν με 99-95 τους Lakers.

Ο Carmelo Anthony δεν έχει ξεκινήσει καλά την σεζόν. Για την ακρίβεια, για τα δικά του δεδομένα, την έχει ξεκινήσει άσχημα. Και η αλήθεια είναι ότι για τρία δωδεκάλεπτα κόντρα στους Lakers τα πράγματα έδειχναν… ίδια. Δεν ήταν όμως. Κι αυτό γιατί στην τέταρτη περίοδο ο ηγέτης των Knicks ανέλαβε δράση,σημειώνοντας 11 από τους 24 πόντους του σε αυτό το διάστημα, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

 

Για να γίνει βέβαια αυτό, χρειάστηκε να πάρει και αρκετή βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Όπως τον Robin Lopez, ο οποίος σημείωσε το πρώτο double-double του με την φανέλα των Knicks (14 πόντοι, 13 ριμπάουντ), ο Jose Calderon (14 πόντοι), ο σταθερός (πλέον) Kristaps Porzingis (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ), αλλά και ο Langston Galloway (14 πόντοι), ο οποίος σημείωσε και το ίσως σημαντικότερο καλάθι του αγώνα, όταν με τρίποντο περίπου 100 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τέταρτης περιόδου έκανε το σκορ 92-90, με τους Νεοϋορκέζους να μην χάνουν έκτοτε το προβάδισμα.

 

Όσο για τους Lakers, o Kobe Bryant – στο ίσως τελευταίο του παιχνίδι στο Θρυλικό “Madison Square Garden” – είχε μεν 18 πόντους, αλλά με μόλις 6/19 σουτ και 4/7 βολές, με τον Roy Hibbert να έχει 18 πόντους και 10 ριμπάουντ και τους Nick Young και Jordan Clarkson από 10 πόντους, την ίδια στιγμή που ο D’Angelo Russell έμεινε στους 6 πόντους.

 

Το σερί της νίκης

 

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο ισόπαλες με 25-25, ενώ πήγαν στα αποδυτήρια με τους Lakers να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα με 49-45, δείχνοντας να πατάνε καλύτερα στα πόδια τους. Κάτι που φάνηκε να ισχύει και στην συνέχεια.

 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι “Λιμνάνθρωποι” ξέφυγαν με 55-47, έχοντας επιβάλλει τον ρυθμό τους. Οι Knicks ωστόσο απάντησαν άμεσα, καταφέρνοντας να κλείσουν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 71-70. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Και έμεινε έτσι μέχρι περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του, με το σκορ σε εκείνο το σημείο να είναι 90-87 για τους φιλοξενούμενους. Τότε όμως ήταν που ήρθε το ξέσπασμα των Knicks, οι οποίοι κατάφεραν χάρη σε ένα σερί 11-0 να ξεφύγουν με 98-90 με λιγότερο από ένα λεπτό να μένει για το τέλος του αγώνα, πανηγυρίζοντας στο τέλος την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους.

 

Δείτε εδώ το boxscore με τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης.

 

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *