Απόλυτος ο Ολυμπιακός

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 2-0 του Ηρακλή με άνετο τρόπο και έφτασε τις δέκα νίκες στη φετινή σεζόν στα ισάριθμα πρώτα του παιχνίδια.

Χωρίς απώλειες πηγαίνει στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοσή της φτάνοντας έτσι στη νίκη με 2-0, με τα τέρματα των Μιλιβόγεβιτς (20′) και Ιντέγε (62′). Πλέον, οι Πειραιώτες έχουν φτάσει τους 30 βαθμούς και διατήρησαν την απόσταση των 8 πόντων από τους «πράσινους» που βρίσκονται στην δεύτερη θέση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν τους… διαδρόμους προς την εστία του Χουάντερσον, θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα που θα… έδιωχνε το άγχος. Μάλιστα στο δεύτερο λεπτό ο Φορτούνης απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Από την… άλλη, οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να… χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς ωστόσο, να καταφέρουν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στον Ρομπέρτο.

Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς με την συμπλήρωση του 20λεπτου, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί του Ηρακλή δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Μιλιβόγεβιτς μέσα από την περιοχή, με σουτ, νίκησε τον Χουάντερσον, γράφοντας το 1-0. Στα επόμενα λεπτά, το σκηνικό δεν… άλλαξε, με τους γηπεδούχους να έχουν τα ηνία της αναμέτρησης και αναζήτησαν το δεύτερο γκολ, όμως, στο 35’ το σουτ του Ιντέγε από κοντά, έφυγε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Ίδιο… σκηνικό

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, καθώς οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να… χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για το «συγκρότημα» του Μάρκο Σίλβα στο 50ο λεπτό, όταν ο Κασάμι έκανε το σουτ, αλλά ο Χουάντερσον απέκρουσε, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο 62’ όταν έπειτα από σέντρα του Μαζουάκου, ο Ιντέγε πήρε την κεφαλιά, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας θέλησε να μπλοκάρει, αλλά η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Στα επόμενα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 69’ έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Σαραμαντάς πρόλαβε και έδιωξε προ του Ιντέγε έπειτα από την πάσα με το τακουνάκι του Ερνάνι, ενώ στο 75’ ο Φινμπόγκασον δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ, μέσα στην περιοχή, έπειτα από ωραία πάσα του Κασάμι. Στο 81’ οι Πειραιώτες απείλησαν και πάλι, αυτή την φορά με τον Ερνάνι, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, μια και οι Φινμπόγκασον και Κασάμι δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Σεμπά δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε από την σέντρα του Μαζουάκου.

Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, τα αίματα… άναψαν, καθώς ο Βέλλιος έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μιλιβόγεβιτς, ο Ντα Κόστα του ζήτησε τα… ρέστα και ο διαιτητής έδειξε από μία κίτρινη κάρτα, στον Έλληνα επιθετικό και τον Μαροκινό αμυντικό.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (64’ Σεμπά), Πάρντο (64’ Ερνάνι), Φορτούνης, Ιντέγε (70’ Φινμπόγκασον).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Ρομάνο (74’ Τσιλιανίδης), Μακρής (90’ Τσότρας), Κυριακίδης (68’ Κάσσος), Ιντζόγλου, Πασάς, Βέλλιος.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *