Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας για περιστατικό που καταγγέλθηκε μεταξύ μαθητή και οδηγού του αστικού ΚΤΕΛ στη Λαμία

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Θύμιος Καραΐσκος μόλις έγινε γνώστης του περιστατικού που καταγγέλθηκε στη Λαμία όπου οδηγός του  αστικού ΚΤΕΛ επέβαλε σε μαθητή σχολείου την κάθοδο του από το λεωφορείο επειδή είχε ξεχάσει την μαθητική του ταυτότητα, αλλά και επειδή δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το εισιτήριο του δήλωσε τα παρακάτω:

«Πρόκειται για ενέργεια που ξεπερνά τα όρια της λογικής. Τέτοια φαινόμενα οφείλουμε να τα εντοπίζουμε και να τα απομονώνουμε

Έχουμε υποχρέωση να ερευνήσουμε προς κάθε κατεύθυνση τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχτηκαν και οι τυχόν υπαίτιοι να οδηγηθούν στα κατά νόμο αρμόδια όργανα να λογοδοτήσουν. Ήδη δόθηκε εντολή στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Μαθητικών δελτίων, να ερευνήσει το θέμα και να συντάξει πορισματική έκθεση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη με τα πραγματικά περιστατικά, αλλά και τις προβλεπόμενες ενέργειες τις οποίες είμαστε αποφασισμένοι να κινήσουμε. Ανάλογα με τα συμπεράσματα της πορισματικής έκθεσης θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες τις οποίες θα εποπτεύω προσωπικά.

Ξεκαθαρίζω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο μαθητής απρόσκοπτα όφειλε να μεταφερθεί στο σχολείο του. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν και διαδικασίες και προβλέψεις της νομοθεσίας».

 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *