Στο ζενίθ βρίσκεται η τουρκική προκλητικότητα. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, συνολικά 15 αεροσκάφη της Τουρκίας (έξι σχηματισμοί F-16, ένας σχηματισμός F-4 και ένα μεμονωμένο CN-235) προχώρησαν σήμερα σε 107 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και σε 24 παραβιάσεις των κανόνων κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.
Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν από τα επτά ζεύγη των τουρκικών μαχητικών, ενώ τέσσερα από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Πέντε από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποιήθηκαν ως εξής:
-Στις 14.06 τέσσερις υπερπτήσεις, από δύο F-16 και δύο F-4, πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι, σε ύψος 18.000 ποδιών ( για τα F-16) και 12.500 ποδιών ( για τα F-4).
– Στις 16.04, μια υπερπτήση από δύο F-16 πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 26.000 ποδιών.
Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ενώ τέσσερις αναχαιτίσεις εξελίχθηκαν σε εμπλοκές.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.