Μια 25χρονη από την μεγαλύτερη παραγκούπολη της χώρας κατέκτησε τον τίτλο της «Μις Βενεζουέλα». Η νέα “βασίλισσα της ομορφιάς” σε μια χώρα που λατρεύει τέτοιες διοργανώσεις ονομάζεται Ιζαμπέλα Ροντρίγκες και ήταν η “Μις Πορτουγκέζα”, εκπροσωπώντας την ομώνυμη πολιτεία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια παραγκούπολη του Καράκας, την Πετάρε, όπου ζουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Ξεχώρισε ανάμεσα στις υπόλοιπες 23 υποψήφιες για τον τίτλο και πήρε το εισιτήριο για τον 69ο διαγωνισμό “Μις Κόσμος 2019”.
“Από το Πετάρε στον κόσμο, τα όνειρα μπορούν τελικά να γίνουν πραγματικότητα”, δήλωσε η Ροντρίγκες, η οποία εργάζεται ως μοντέλο, στη διάρκεια της ενότητας των ερωταπαντήσεων του διαγωνισμού. Τα κορίτσια, είπε, στην παραγκούπολη αυτή με τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, θέλουν να την μιμηθούν. Σε παλαιότερες συνεντεύξεις της η Ιζαμπέλα είχε πει ότι το όνειρό της είναι να αποτελέσει πρότυπο για τα άλλα κορίτσια του Πετάρε. Από την 65η τελετή, την οποία πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισαν βαρετή και κουραστική, δεν έλειψαν και οι γκάφες: μια υποψήφια κατέβηκε από την σκηνή χωρίς την χαρακτηριστική κορδέλα που δείχνει ποιά πολιτεία εκπροσωπεί, ενώ σε μια άλλη έπεσε το φόρεμα στη διάρκεια μιας χορογραφίας.
Οι διοργανωτές φέτος επεδίωξαν να μειώσουν το κόστος της εκδήλωσης και έτσι η εκδήλωση φιλοξενήθηκε αντί στο ιστορικό “σπίτι” της, ένα στάδιο χωρητικότητας 20.000 ανθρώπων, σε ένα τηλεοπτικό στούντιο, το Estudio 5 de Venevision, με 200 καθίσματα που βρίσκεται στην πρωτεύουσα. Η οικονομία της πλούσιας σε πετρέλαιο αυτής χώρας βρίσκεται σε δεινή κατάσταση έπειτα από μια ύφεση που μετράει πέντε χρόνια. Ο λαός της χώρας υφίσταται σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και ο πληθωρισμός για το 2019 προβλέπεται από το ΔΝΤ ότι θα εκτοξευτεί στο 10 εκατομμύρια τοις εκατό…Εκτιμάται ότι περίπου 2,3 κάτοικοι της χώρας την έχουν εγκαταλείψει από το 2015.
Η οικονομική αυτή κρίση στέρησε την λάμψη από την φετινή διοργάνωση και κάποιες από τις διαγωνιζόμενες πήγαιναν στις πρόβες με το μετρό ή το λεωφορείο. Η τελετή πάντως παραμένει δημοφιλής στην χώρα και φέτος την παρακολούθησαν 20.000 άνθρωποι.
Πηγή: ΑΠΕ