SmokeFree app και… αντίο, κάπνισμα!

Δήμητρα Γιωτίδου
2 Min Read

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας χρησιμοποιεί την μοντέρνα τεχνολογία εναντίον του καπνίσματος, παρουσιάζοντας την εφαρμογή SmokeFree.

Σε συνεργασία με την εταιρία λογισμικού ITWorx.gr δημιουργήθηκε το Smokefree app, μία καινούργια, τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογή για έξυπνα κινητά (smartphones) και έξυπνα ρολόγια (smartwatches), που στοχεύει στο να βοηθήσει όσους επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα.

Συνδυάζοντας την οθόνη του κινητού με αυτή ενός smartwatch και χρησιμοποιώντας τεχνικές και μεθόδους της ψυχολογίας, λειτουργεί ως αποτρεπτικό βοήθημα, όταν κάποιος επιθυμεί να καπνίσει. Η εφαρμογή περιλαμβάνει μια σειρά «αποστολών», που ο δέκτης θα πρέπει να εφαρμόσει προκειμένου να χτίσει μια πιο γερή βάση στη μάχη της χειραγώγησης του εαυτού του και θα τον κάνει πιο αποφασιστικό και σίγουρο για την απόφασή του.

Παράλληλα, η εφαρμογή μορφώνει τον χρήστη σε θέματα όπως το πως να διακόψει τις κακές συνήθειες και να τις αντικαταστήσει με άλλες πιο υγιεινές, πως να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δύναμη της θέλησης, κ.α. Εκτός από αυτά, η εφαρμογή παρέχει παρότρυνση και ενθάρρυνση μέσω επιπλέον χαρακτηριστικών και εργαλείων της, δίνοντας έτσι τη δύναμη στο χρήστη για να πετύχει στην προσπάθειά του να διακόψει το κάπνισμα. H εφαρμογή έχει τη δική της ιστοσελίδα στο http://www.smoke-free.eu, ενώ μπορείτε να τη βρείτε στο App Store της Apple.

 

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *