Horner – Ανόητο να μην προωθηθεί το πλάνο για ανεξάρτητο κινητήρα

Δήμητρα Γιωτίδου
2 Min Read

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, πιστεύει πως οι αντίπαλες ομάδας θα ήταν ανόητες αν δεν επέτρεπαν στην FIA να υλοποιήσει το πλάνο της για έναν ανεξάρτητο προμηθευτή κινητήρων στην Formula 1.

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, και ο ισχυρός άνδρας της F1, Bernie Ecclestone, προωθούν την ιδέα να υπάρχει ένα προμηθευτής που θα δίνει κινητήρες στις ομάδες φθηνότερα από τους ήδη υπάρχοντες κατασκευαστές.

Και οι δύο θεωρούν πως οι τωρινές τιμές στις οποίες πωλούνται οι μονάδες ισχύος δεν είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα.

Παρόλα αυτά, αρκετές ομάδες δεν συμφωνούν με αυτό το σχέδιο, ενώ ακόμα και η Sauber τόνισε πως δεν είναι υπέρ των δύο διαφορετικών τύπων κινητήρων στο σπορ.

Όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει πως το εν λόγω πλάνο θα απορριφθεί τελικά από τις ομάδες, ο Horner απάντησε: «Είμαι σίγουρος πως αν υπάρχει αρκετή θέληση και αρκετές ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα, αν τελικά μπορούν να γλυτώσουν περίπου 28€ εκ. από τον προϋπολογισμό τους, τότε θα ήταν ανόητο να μην το επιτρέψουν.»

«Ίσως να μην είναι εδώ αυτές οι ομάδες το 2017 αν συνεχίσουν να είναι τόσο υψηλά τα κόστη των κινητήρων. Οπότε, αυτή η απόφαση είναι των ομάδων.»

«Αλλά, όταν παραπονούνται για τα κόστη και έρχεται ξαφνικά μία ευκαιρία για ελάφρυνσή τους, θα με εξέπληττε αν οι ομάδες δεν την εκμεταλλεύονταν.»

Παράλληλα, ο Horner έχει τονίσει πως η Red Bull υποστηρίζει αυτήν την ιδέα, καθώς η υλοποίησή της θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα του την δυνατότητα να μείνει στο σπορ και το 2016: «Νομίζω πως είναι κρίσιμο. Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, δεν υπάρχει κανονισμός που να αναγκάζει τους προμηθευτές κινητήρων να προμηθεύουν με κινητήρες, πόσο μάλλον σε ανταγωνιστικές τιμές.»

«Ένας ανεξάρτητος κινητήρας για το μέλλον της F1 για εμάς είναι απαραίτητος. Αν δεν βρεις πουθενά άλλους κινητήρες, δεν μπορείς να αγωνιστείς.»

«Είναι σημαντικό για το σπορ να υπάρχει ένας ανταγωνιστικός και οικονομικός κινητήρας, και αν δεν μπορεί να είναι τέτοιος ένας τωρινός κινητήρας, πρέπει να βρεθεί άλλος.»

 

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *