Το ματς της χρονιάς στο “Παλατάκι”! Λύγισε ο ΠΑΟΚ, “απέδρασε” στην παράταση ο Ολυμπιακός

Lamianow.gr
4 Min Read

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην “PAOK Sports Arena”, που σίγουρα ήταν το κορυφαίο στη σεζόν μέχρι στιγμής και θέτει υποψηφιότητα για το πιο συναρπαστικό της χρονιάς, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 99-104 στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το φινάλε ήταν δραματικό και στις τελευταίες φάσεις της κανονικής διάρκειας «έσπασαν καρδιές» στο «Παλατάκι». Ο Βασιλειάδης ευστόχησε σε 1/2 βολές 8” πριν το τέλος και ο Χάκετ πέτυχε το “σωτήριο” καλάθι για τον Ολυμπιακό, ισοφαρίζοντας σε 87-87 0,9” πριν τη λήξη και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν πιο σοβαροί και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που λύγισε στο φινάλε και έχασε το ματς μέσα από τα χέρια του (είχε προηγηθεί 78-69 στην 4η περίοδο και έγινε 78-79).

Ο Χάκετ με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των “ερυθρολεύκων” μαζί με τον Σπανούλη που μπορεί να ήταν κακός μέχρι την 3η περίοδο παραμένοντας άποντος για αρκετή ώρα, όμως στα κρίσιμα σημεία ήταν εύστοχος και με καθοριστικά καλάθια συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του ηγέτη με 20 πόντους. Πολύ καλός και ο νεαρός Παπαπέτρου με 16 πόντους.

Από πλευράς Δικεφάλου ξεχώρισαν ο Κακαρούδης με 18 πόντους και ο Μάρκοβιτς με 17, ενώ ο Χάτσερ είχε 15 και ο Βασιλειάδης που αποδείχθηκε μοιραίος, χάνοντας την βολή που θα μπορούσε να είχε δώσει τη νίκη στην κανονική διάρκεια, τελείωσε το ματς με 13 πόντους.

Για τους “ασπρόμαυρους” αυτή ήταν η τέταρτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα της Α1, αγνοώντας ακόμη τη νίκη. Βέβαια έχει παίξει συνολικά τρία ντέρμπι με το σημερινό (με ΑΕΚ και Άρη εκτός έδρας).

Ο αγώνας

Πάντως ο αγώνας πρόσφερε συγκινήσεις με ανατροπές στο σκορ και θεαματικές φάσεις. Από το πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 8-2 και ο Ολυμπιακός το ολοκλήρωσε με προβάδισμα 15-22. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε για να λήξει το ημίχρονο με σκορ 43-42 υπέρ του. Η τρίτη περίοδος συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς με διακυμάνσεις και υψηλό σκορ.

Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου πήρε διαφορά 9 πόντων (78-69), όμως η ποιότητα του Ολυμπιακού και του Σπανούλη κυρίως μίλησαν στο φινάλε, ανατρέποντας το σκορ σε 78-79. Από και και πέρα στα τελευταία δευτερόλεπτα πραγματοποιήθηκε ένα σπουδαίο, αγχωτικό και δραματικό ντέρμπι που κρίθηκε στις βολές. Ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι, όμως ο Βασιλειάδης αστόχησε στα 8”, η διαφορά έμεινε στους 2 και ο Χάκετ που έκανε εξαιρετική εμφάνιση, ισοφάρισε με καλάθι 0,9” πριν το τέλος.

Στην παράταση ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Σπανούλη, θέλοντας να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη αφού κατάφερε να σώσει την παρτίδα. Ο ΠΑΟΚ λύγισε έχοντας χάσει τη μεγάλη ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη και δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, παρότι το πάλεψε όσο μπορούσε.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 43-42, 67-67, 87-87 (κ.α.), 99-104

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 8 (1), Βασιλειάδης 13 (2), Μαργαρίτης 9, Μάρκοβιτς 17 (1), Χάτσερ 15 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 18 (2), Τσόχλας 15 (3), Κώττας 4, Ντούβνιακ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιανγκ 12 (11 ριμπ.), Σπανούλης 20 (2), Στρόμπερι 12 (2), Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 4, Χάντερ, Παπαπέτρου 16 (2), Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Χάκετ 19 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Λοτζέσκι 12.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *