Δεν θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι η σύνοδος των προέδρων των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να μην γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα ώστε οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο από τη λήξη του Α Παγκόσμιου Πολέμου να μην περάσουν σε δεύτερο πλάνο, σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή που μίλησε στη ρωσική εφημερίδα Kommersant.
«Όλοι διερωτώνται γιατί άλλαξε ο σχεδιασμός της συνάντησης Πούτιν-Τραμπ στο Παρίσι, μια συνάντηση που ακυρώθηκε μετά την επίσκεψη του Τζoν Μπόλτον στη Ρωσία. Μιλούσαν για λόγους που άπτονται της υψηλής πολιτικής, αλλά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για κάτι τετριμμένο: Ο Εμανουέλ Μακρόν παρακάλεσε τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον να μην πραγματοποιηθεί η αμερικανο-ρωσική σύνοδος στο Παρίσι, για να μην ‘επισκιάσει’ τις εκδηλώσεις και τις συναντήσεις που διοργάνωσε το Παρίσι. Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο διατυπώθηκε ( η παράκληση). Θα έλεγε κάποιος ότι το 2018 είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι το στιλ «βασιλιάς -Ήλιος» ζει ακόμη. Όπως λένε όμως c’est la vie”», δήλωσε η πηγή στην εφημερίδα Kommersant.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει την είδηση, επισημαίνοντας απλώς ότι «το διμερές αυτό ζήτημα έχει ήδη σχολιάσει ο περίγυρος του Πούτιν και του Τραμπ».
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν σχολίασε επίσης το δημοσίευμα της Kommersant δηλώνοντας ότι «στο Παρίσι θα βρεθούν πράγματι πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων , θα είναι φορτωμένο το πρόγραμμα από την άποψη των εορταστικών εκδηλώσεων και συναντήσεων όπως απαιτεί το πρωτόκολλο».
Ο Πεσκόφ, διευκρίνισε ότι στο Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου, ο Πούτιν και ο Τραμπ θα έχουν μια σύντομη συνάντηση «στο πόδι» κατά την οποία θα συζητήσουν την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί μια σύνοδος κορυφής με πλήρη σχεδιασμό.
Πηγή: ΑΠΕ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.