Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που προσφέρει 100 εκατ. δολάρια για να… (φωτό)

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read
Είναι ο πλουσιότερος Ρώσος επενδυτής στο Facebook, Twitter, Alibaba. Είναι ο άνθρωπος που αγόρασε πύργο στην Σίλικον Βάλεϊ με 100 εκατ. δολάρια ενώ κόστιζε μόνο 50 εκατ.
Ο Γιούρι Μίλερ ρωτήθηκε σχετικά με την πλουσιοπάροχη ζωή του σε ένα τεχνολογικό συνέδριο στη Λαγκούνα Μπιτς της Καλιφόρνια. Αποκάλυψε πως ο πύργος του ήταν γεμάτος με έργα τέχνης, τα οποία οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να τα πάρουν μαζί τους αφήνοντας έτσι τους τοίχους γυμνούς.
Αντί λοιπόν να αξιοποιήσει ένα τμήμα του τεράστιου πλούτου του που φτάνει τα 3 δις. για να αγοράσει καινούρια έργα τέχνης, αντικατέστησε το καθένα από αυτά με μια τεράστια τηλεόραση με επίπεδη οθόνη. Πρόσθεσε δε πως θέλει καθεμιά από αυτές να λαμβάνει σήματα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA.
Με την σύζυγό του Τζουλί:
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Δήλωσε επίσης στο κοινό της Wall Street Journal πως φορά τα ίδια ρούχα ώστε να ξοδεύει λιγότερο χρόνο προκειμένου να αποφασίσει για την καθημερινή του περιβολή. Το ίδιο φυσικά κάνει και στη διατροφή του την οποία έχει περιορίσει στα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή σολομό και ομελέτα. Όπως τόνισε: «Προσπαθώ να απλοποιήσω τη ζωή μου στο μέτρο του δυνατού. Εάν περιορίσετε τις επιλογές σας, τότε μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο κάνοντας κάτι άλλο».
Για τον πύργο του στη Σίλικον Βάλεϊ ο Μίλνερ θα πληρώνει ετήσια 600.000 δολάρια φόρους, έναν λογαριασμό με τον οποίο κάποιος μπορεί να αγοράσει 3 σπίτια στις ΗΠΑ.
Δεν είναι όμως οποιοσδήποτε πύργος. Διαθέτει χιλιάδες τετραγωνικά και στρέμματα, 14 υπνοδωμάτια, ένα σαλόνι χορού, 2 τραπεζαρίες, μια βιβλιοθήκη και άπειρους βοηθητικούς χώρους. Διαθέτει 4.600 τ.μ. ξενώνες και γκαράζ αυτοκινήτων καθώς και ιδιωτικό πλυντήριο αυτοκινήτων. Πληροφορίες αναφέρουν οι ο Γιούρι Μίλνερ, ο οποίος μένει μόνιμα στη Μόσχα με τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του, δεν έχει μείνει ακόμη ποτέ σε αυτό το σπίτι.
Εγινε πολύ πλούσιος όταν ίδρυσε τη δική του βιομηχανία online Mail.ru, η οποία είναι εισηγμένη και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Το 2010 ο Μίλνερ αναγνωρίστηκε από το ρωσικό περιοδικό  Vedomosti ως μπίζνεσμαν της χρονιάς ενώ το 2012 εκρίθη ως ένας από τους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο και ένας από τους 500 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον πλανήτη.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

-Advertisement-

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Γεννήθηκε σε μια εβραϊκή οικογένεια της Μόσχας το 1961 και είναι το δεύτερο παιδί Ρώσων διανοουμένων. Ο πατέρας του ήταν επιστήμονας και μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Σπούδασε θεωρητική φυσική στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και δούλεψε στο Ινστιτούτο Λεμπέντεφ. Το 1990 έγινε ο πρώτος Ρώσος που πήγε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει στο Wharton School of Business.
Ξεκίνησε την καριέρα του πουλώντας παράνομα λογισμικό στην Σοβιετική Ενωση. Οταν το καθεστώς κατέρρευσε σταμάτησε να πουλάει κομπιούτερ και χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του πατέρα του για να φύγει στην Αμερική.
Το τελευταίο του όνειρο του κοστίζει ακριβά αλλά διατηρεί τη φήμη του πιο «ονειροπαρμένου» Ρώσου ολιγάρχη: σε συνεργασία με τον διάσημη Στέφεν Χόκινγκ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει την έρευνα εξωγήινων. Το πρόγραμμα αποκαλείται  Breakthrough Initiatives και για το σκοπό αυτό διαθέτει και την προσωπική του εταιρεία Planet labs.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Οι ερευνητές θα έχουν πρόσβαση στα καλύτερα τηλεσκόπια και θα αναζητήσουν στο σύμπαν σημάδια ύπαρξης εξωγήινων. Στην ανακοίνωση τύπου αναφέρεται ότι το πρόγραμμα θα εξερευνήσει 1 εκατομμύριο αστέρια γύρω από τη Γη, ενώ πάνω από 30 επιστήμονες θα συμμετέχουν στην αναζήτηση.

 

πηγη

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *