Και ναι! Η Λάρισα κατάφερε να κάνει το παζάρι, πραγματικά πολιτιστικό γεγονός! Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς μάγεψε χιλιάδες επισκέπτες και…το CNN

LamiaNow News
1 Min Read

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι η Λάρισα έχει φύγει μπροστά. Ακόμη και στην περίπτωση ενός αναχρονιστικού -κατά πολλούς θεσμού-, κατάφερε να μετρατρέψει την “εμποροπανήγυρι” σε πραγματικά πολιτιστικό γεγονός.

Η παρουσία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Ο ροκ σταρ των Βαλκανίων και συνθέτης παγκοσμίου φήμης,  μαζί με ένα σύνολο δέκα εγχόρδων και χορωδών, ταξίδεψε το κοινό στις αξεπέραστες κινηματογραφικές του μουσικές. Από τη «Βασίλισσα Μαργκό» μέχρι τις τρεις αξέχαστες συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», «Arizona Dream» και «Underground».

Εκτός των χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Κεντρική Ελλάδα, η έναρξη του παζαριού στη Λάρισα, με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, μάγεψε και το  CNN Greece  που ήταν εκεί για να καταγράψει το  μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, σε σκηνοθεσία και παρουσίαση του Λαρισαίου Σεραφείμ Ντούσια. Το γύρισμα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Για μία ακόμη φορά η η γειτονική μας πόλη -της οποίας έχουμε γίνει ήδη επαρχία- απέδειξε ότι δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Θέλει κουλτούρα, παιδεία, φαντασία και έξυπνες ιδέες που δεν στέκονται στα εύπεπτα, στα άχρωμα και  στα άοσμα. Γιατί από κοινοτυπία….μπαϊλντίσαμε!

 

εικόνες και video ΕΔΩ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (1)

συναυλία Μπρέγκοβιτς (2)

συναυλία Μπρέγκοβιτς (3)

συναυλία Μπρέγκοβιτς (1)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ (1)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (2)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (3)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (4)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (5)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (6)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (7)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (8)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (10)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (11)

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (13)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (14)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΛΑΡΙΣΑ 2018 (16)

ρεπορταζ Λίλιαν Χαχοπούλου

Με φωτογραφίες από LarissaNet

Share This Article
3 Comments
  • Δυστυχώς οι παραπάνω φίλοι σχολιαστές τα είπαν όλα σε δυο προτάσεις!όσο ο κάμπος θα κοιτάει μπροστά εμείς στη γούρνα μας το γραφικό Ζητούνι θα παρακαλάμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!αυτοί είμαστε αυτά αξίζουμε!

  • Εδώ είναι Λαμια κυρία μου.Η πόλη της Γωγώς Τσάμπα και των κλαρινων και απο ότι φαίνεται,το όνειρο της Δημοτικής αρχής είναι να γίνουμε Σοφάδες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *