Μπανγκλαντές: Θέλουν θανατική ποινή για όσους προκαλούν φονικά τροχαία

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
3 Min Read

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές κλείνουν τις τελευταίες ημέρες ένα μέρος της πρωτεύουσας Ντάκα ζητώντας καλύτερη ασφάλεια στους δρόμους μετά τον θάνατο δύο εφήβων οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν ένα ιδιωτικής εταιρείας λεωφορείο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα παρέσυρε μια ομάδα μαθητών στις 29 Ιουλίου.

-Advertisement-

Οι διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του Μπανγκλαντές και οι αρχές διέκοψαν το ίντερνετ σε πολλά μέρη, σύμφωνα με αξιωματούχους και τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι κινητοποιήσεις.

Το Σάββατο περίπου εκατό διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει το πλήθος.

Την Κυριακή ξέσπασαν νέα επεισόδια όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία προς τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα στη Ντάκα.

Περίπου είκοσι αστυνομικοί με πολιτικά πήγαν την Κυριακή στο σπίτι του Αλάμ, 63 ετών, για να τον συλλάβουν, λίγες ώρες αφού παραχώρησε συνέντευξη στο al Jazeera, σύμφωνα με τον συνεργάτη του Αμπίρ Αμπντουλάχ.

«Οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στο γραφείο μας. Τον ανακρίνουμε διότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και για τις προκλητικές του δηλώσεις», δήλωσε ο Μόσιουρ Ράχμαν αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του ο Αλάμ έχει εργαστεί για πολλά ξένα μέσα, όπως η εφημερίδα New York Times, το περιοδικό Time και το National Geographic.

Τις τελευταίες ημέρες καλύπτει εκτενώς τις διαδηλώσεις και έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook διάφορα σχόλια για τα γεγονότα.

Θέλουν εσχάτη των ποινών για όσους προκαλούν φονικά τροχαία

Στο μεταξύ σήμερα το υπουργικό συμβούλιο του Μπανγκλαντές ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την επιβολή της εσχάτης των ποινών για τους υπαίτιους θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.

«Στην τροποποίηση προτείνεται να επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών, αν υπάρχει θάνατος από το ατύχημα», ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μέχρι στιγμής η ανώτατη ποινή που επιβάλλεται είναι τρία χρόνια φυλάκιση. Πουθενά στον κόσμο δεν επιβάλλεται η θανατική ποινή για τα τροχαία δυστυχήματα.

Ο Σέιχ Σάφι, ένας φοιτητής στο πολυτεχνείο της Ντάκα που έχασε τον αδελφό του σε τροχαίο το 2015, εξήγησε ότι ένα από τα προβλήματα είναι ότι οι οδηγοί ιδιωτικών λεωφορείων δεν λαμβάνουν κανονικό μισθό, αλλά πληρώνονται με ποσοστά βάσει των επιβατών που έχουν εξυπηρετήσει. Αυτό τους αναγκάζει να εργάζονται πολλές ώρες.

«Αίτημά μας είναι οι ιδιοκτήτες (…) να τους επιτρέπουν να εργάζονται για 10 ώρες το ανώτατο. Πρέπει να καταργηθεί το μέτρο των ποσοστών», κατήγγειλε ο Σάφι που τραυματίστηκε στις διαδηλώσεις του Σαββάτου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *