Προσποιούμενη μέχρι και υπάλληλο της ΕΥΠ υποσχόταν «λύσεις» αποκομίζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ από κάθε θύμα της. Τι λέει η δικογραφία για 46χρονη απατεώνισσα.
«Ουδέποτε έχω παρουσιαστεί ως δικηγόρος. Αντίθετα σε όλους αναφέρω ότι είμαι χρηματιστηριακή σύμβουλος και ότι όπου παρίσταται ανάγκη συνεργάζομαι με εγνωσμένου κύρους δικηγόρους. Είναι αναληθές ότι έχω μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είναι κληρονομιαία και η οποία με έχει χρεώσει με ΕΝΦΙΑ άνω του 1.000.000 ευρώ». Με αυτά τα λόγια απάντησε στις κατηγορίες εις βάρος της στον ανακριτή η 46χρονη που φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους από το 2013 έως σήμερα, υποσχόμενη λύσεις σε χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο, αποκομίζοντας οφέλη που φέρεται να ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης που εξασφάλισε ο Ελεύθερος Τύπος.
Μία… μελλοντολόγος συνεργαζόταν με την 46χρονη, η οποία παρουσιαζόταν ακόμη και ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με… γνωριμίες στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., υποσχόμενη, σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, να δώσει «λύσεις» στα πολυποίκιλα προβλήματα των υποψήφιων πελατών της, με τις Αρχές να τονίζουν πως εξαπάτησε πάνω από 20 άτομα. Συγκατηγορούμενοί της είναι και δύο άνδρες τους οποίους παρουσίαζε ως γραμματέα της τον έναν και ως σωματοφύλακά της τον άλλον.
«Εγώ είμαι μία απλή διαμεσολαβήτρια και ό,τι χρήματα παρέλαβα τα παρέδωσα στους… οι οποίοι είναι όλοι δικηγόροι και συνεργάτες μου και στους οποίους έχω αποδώσει όλα τα χρήματα και τα έγγραφα. Τα χρήματα που έχω δώσει στους ανωτέρω δικηγόρους τα έχω παραδώσει μέσω τραπεζικών καταθέσεων καθώς επίσης και με παράδοση μετρητών», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια απολογούμενη.
Οπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, η έρευνα ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου του 2018, όταν έφτασαν στην υπηρεσία καταγγελίες δύο ιδιωτών για υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος τους, με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίστηκαν οι ίδιοι, να υποστούν ζημία της τάξεως των 63.000 ευρώ. Ειδικότερα, επρόκειτο για ένα ζευγάρι, το οποίο βρισκόταν στη διαδικασία του διαζυγίου και είχαν αποφασίσει να επισκεφθούν μία μελλοντολόγο που διατηρούσε γραφείο σε περιοχή των νοτίων προαστίων.
Οπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που βρίσκεται στη διάθεση του Ελεύθερου Τύπου, το συγκεκριμένο ζευγάρι ήταν δυσαρεστημένο από τις «υπηρεσίες» της μελλοντολόγου, η οποία όταν το αντιλήφθηκε τους… σύστησε τη 46χρονη ως… πεπειραμένη δικηγόρο Θεσσαλονίκης και «ικανή να τους επιλύσει τα νομικά ζητήματα τα οποία αντιμετώπιζαν».
Σχέδιο εξόντωσης…
Τον Ιούνιο του 2017 γνώρισαν τη 46χρονη, η οποία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τους ανέφερε πως είναι υπάλληλος της ΕΥΠ και πως διαθέτει γνωριμίες με αστυνομικούς και υπαλλήλους άλλων κρατικών υπηρεσιών, σε μία προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους για να… διευκολύνει την επιτυχή έκβαση των υποθέσεών τους. Μετά από αρκετά ραντεβού η γυναίκα απέκτησε οικειότητα με το ζευγάρι. Σε μία συνάντησή τους, όπως προκύπτει από την κατάθεση της γυναίκας, η 46χρονη της είπε πως την παρακολούθησε μέσω της ΕΥΠ και πως «υπάρχει σχέδιο εξόντωσής σου από άτομα που δεν σε συμπαθούν. Μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα είσαι νεκρή».
«Για να με προστατεύσει είχε δώσει εντολή σε υπάλληλο της ΕΥΠ ονόματι “Λευτέρη: να παρακολουθήσει τα πάντα που έχουν σχέση με μένα και το περιβάλλον μου. Οταν εγώ τα άκουσα αυτά φοβήθηκα και της είπα ότι θα πάω να κάνω καταγγελία στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας. Τότε η… μου απαγόρευσε σε έντονο ύφος οποιαδήποτε επαφή μου με την Αστυνομία γιατί, όπως μου δήλωσε χαρακτηριστικά, θα με προστάτευε πλέον αυτή και θα μας έλυνε όλα τα νομικά μας προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα στην ένορκη κατάθεσή της, που συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία της υπόθεσης που μεταβιβάστηκε στον εισαγγελέα.
Οι ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο, οι λύσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέσω διακανονισμού με τις τράπεζες, ακόμη και οι ρυθμίσεις ταμειακών οφειλών μέσω υπαγωγής στο νόμο… Κατσέλη, ακόμη και σε εξαιρετικά πολύπλοκες υποθέσεις που «φάνταζαν αδύνατες» μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν ορισμένες από τις… παροχές της 46χρονης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Μετά τη σύναψη προφορικής συμφωνίας της κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 63.170 ευρώ ως αντίτιμο αλλά και ένα ρολόι αξίας 11.500 ευρώ. Το ένα από τα δύο άτομα μάλιστα δεν δίστασε να συντάξει ακόμη και συμφωνητικό, με το οποίο της παραχωρούσε διαμέρισμα αξίας περίπου 60.000 ευρώ.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου